Bedragen Koningslied naar VARA en NPO UPDATE 10:30

NPO Radio 2 en De Wereld Draait Door hebben geld ontvangen voor de promotie van het Koningslied. Dat blijkt uit een overeenkomst tussen de NPO en de Stichting Nationaal Comité Inhuldiging, die de NOS heeft opgevraagd op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Het is nog niet duidelijk om welke bedragen het gaat, aangezien in het document deze bedragen niet leesbaar zijn gemaakt, aangezien het volgens NPO en VARA om bedrijfsgevoelige informatie gaat.

Onlangs was er veel ophef over de enorme kosten van het Koningslied. Aan dit project hebben de meeste deelnemers kosteloos meegewerkt. Het was toen onduidelijk waar kosten waren gemaakt. Opmerkelijk is dat VARA en NPO toen geen duidelijkheid hierover hebben gegeven. 

UPDATE:

NPO en DDWD hebben verklaard dat het bericht van NOS onjuist is. NPO: ‘De suggestie van de NOS dat er is betaald om aandacht te besteden aan het Koningslied in De Wereld Draait Door of in andere NPO-programma’s is niet juist.’  Ook DWDD-hoofdredacteur Dieuwke Wynia heeft via een tweet te kennen gegeven dat het bericht onjuist is: ‘DWDD heeft niet betaald gekergen voor promotie koningslied. Berichtgeving NOS is klinkklare nonsense’. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*