NOS aan de slag met nieuwe AppleTV

NOS start ook met veel andere media-innovaties. 

Apple heeft gisteren hun nieuwe Apple TV en bijbehorende besturingssysteem tvOS aangekondig. Apple brengt voor veel van haar apparaten jaarlijks een nieuwe versie uit. Bij AppleTV heeft dit echter 3,5 jaar geduurd. Gaat de komst van AppleTV een revolutie veroorzaken in tv-land? Veel omroepen, waaronder NOS, hebben in ieder geval al hun interesse  in dit nieuwe device getoond. 

Lara Ankersmit (NOS): ‘Na gisterenavond gaan wij wel aan de slag voor AppleTV. Wij hebben hier  eerder naar gekeken, maar tot nu toe was het voor een NL partij niet  mogelijk om een tv app via Apple aan te bieden voor de AppleTV. Daar lijkt  nu verandering in te komen. Wij zullen hier wel een nieuwe app voor maken, waar de mogelijkheden van tvOS worden toegepast. Wij zullen ons dus eerst  verdiepen in die mogelijkheden en dan tot een concept komen.’
 

NOS komt ook met andere innovaties, waaronder ‘NOS Airtime’. Dit zijn Youtube video’s  gericht op millenials. Onder jongeren is Snapchat en Instagram razend populair. NOS maakt hiervoor al enige tijd dagelijks nieuws updates gericht op jongeren. NOS gaat binnenkort ook starten met een ‘nieuws recommender’. De resultaten uit de pilot waren dusdanig veelbelovend, dat de NOS dit verder wil gaan uitrollen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*