Banijay sluit exclusieve wereldwijde ontwikkelingsovereenkomst met Marc Pos bedenker van ‘De Verraders’

Media- en entertainmentbedrijf Banijay kondigt vandaag een exclusieve wereldwijde ontwikkelingsovereenkomst aan met de toonaangevende Nederlandse producent en regisseur Marc Pos, via zijn onafhankelijke label MPLab. De samenwerking vormt een aanvulling op Banijay’s reeds indrukwekkende inspanningen op het gebied van contentcreatie en is gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe entertainmentformats voor de groeiende portfolio van 185.000 uur.

Als het meermaals bekroonde meesterbrein achter ‘De Verraders’ (All3Media International), onlangs door K7 uitgeroepen tot Format van het Jaar, is Pos een creatieve ondernemer met een uitstekende reputatie. Met een carrière die tv, video, theater, evenementen en reclame omvat, is hij wereldwijd onderscheiden als producent en regisseur, met name door de New York Festivals TV & Film Awards, Emmy’s, BAFTA’s, Gouden Televizier-Ring, Dutch Directors Guild Awards en een aantal andere industriële onderscheidingen. Hij runt zijn eigen label POSVIDEO sinds 2015 en werkte onlangs samen met IDTV (een All3Media bedrijf) aan een speciale samenwerking.

Pos, via zijn label MPLab – een groeiend collectief van zeer gewaardeerde creatieven, waaronder formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die exclusief verbonden is aan het bedrijf – gaat samenwerken met Banijay’s Chief Content Officer, Development, James Townley, om originele non-scripted formats te bedenken met een brede internationale aantrekkingskracht. Als onderdeel van de samenwerking zullen de rechten van alle gecreëerde IP bij Banijay liggen en beschikbaar zijn voor haar groeiende portfolio van productielabels en distributiemotor Banijay Rights.

2 Comments

  1. Niet jaloers, toch? Creatieve vent lijkt het als je zijn CV opzoekt en eerlijk verdiend. Gewoon standaard ingeblikt corporate PR-braaksel, prima te negeren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*