AVROTROS zendt zondag Bassie en Adriaan-documentaire uit

In “Een schat aan herinneringen” halen Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie en Adriaan herinneringen op aan hun rijke carrière en geven een kijkje achter de schermen. . 

De documentaire is grotendeels samengesteld uit archiefmateriaal en oude en recente interviews met Bas en Aad, evenals gesprekken met bekende namen zoals Paul de Leeuw, Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Beijer (B100).

Wat ooit begon als een spectaculaire acrobatenact, The Crocksons, groeide uit tot de beroemdste kinderact van de afgelopen 50 jaar: Bassie en Adriaan.

In de periode 1978-1989 waren Bassie en Adriaan te zien bij circus Renz. Ook trokken de broers door Nederland en België met de Bassie en Adriaan Lachspektakelshow. Van 1980 tot 1982 had het duo een eigen circus genaamd (TROS) Circus Bassie en Adriaan waarmee ze door Nederland en België tourden. 

Uitzending: zondag 7 januari 2024 om 18.10 uur op NPO 1

9 Comments

 1. Goed tijdstippie ook weer. Wat een topper is die Remco van Westerloo toch he. De man kan helemaal niet programmeren is in het verleden al gebleken bij NET5, SBS6, Talpa/Tien, RTL5/8 en nu heeft hij zich toch weer in een zelfde functie bij de NPO naar binnen geluld.

 2. Acda en de Munnik concert afgelopen zaterdag op de late avond van NPO3. Rond de 200.000 kijkers. Dit had meer dan een miljoen gescoord op prime-time NPO1.

  Vanaf vanavond in de herhaling de docuserie Kinderen van Ruinerwold . Ja dat willen de mensen zien op de zaterdagavond. Iedereen weet al hoe het is afgelopen en Remko die pleurt het zo opnieuw op het scherm. Leuk voor die kinderen zelf ook.

 3. Het maakt toch niet uit wanneer het uitgezonden wordt. Wij kijken het altijd terug op het moment dat het ons goed uit komt.
  Maak van NPO1, 2 en 3 een Nederlands streaming dienst (dan kan er perfect onderzocht worden wat de moeite waard is om te maken). En met 1 lineaire zender voor actuele zaken, zoals rampen, sportevenementen enz.

  • Ja dat kan ook maar zolang er nog steeds veel linear gekeken word moet er gewoon een goede sterkte programmering staan. Wat mij betreft op 2 zenders met 3 als extra zender voor sport en andere dingen. En daar moet serieus aandacht aan besteed worden en niet gewoon maar luk raak overal wat neerknallen zoals meneer van Westerloo doet. Als er maar wat in het schema staat. Midden in het seizoen meer dan een week lang herhalingen op prime-time 20.30u. Prachtige films en goede series aangekocht en op zaterdagavond laat Droomhuis gezocht programmeren. En er zijn tal van dit soort foute beslissingen. Deze man heeft er in 2 jaar een puinhoop van gemaakt bij de NPO (en ook bij die andere zenders waar hij werkte) hij moet gewoon weg.

 4. Waar mensen zich druk om maken zeg.
  Die kijkcijfers interesseren me helemaal niks en is ook niet mijn probleem ik kijk gewoon wat ik leuk vind en als het tijdstip me niet uitkomt neem ik het op of kijk ik het terug.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*