Jan Slagter dreigt met kort geding over NTR-interview

Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX, dreigt met een kort geding tegen de NTR, tenzij een deel van zijn interview in het programma ‘Jouw grens, mijn grens’ wordt verwijderd. Dit volgt na een bericht in De Telegraaf, dat Slagter zelf bevestigt. Het betwiste programma behandelt wangedrag op het Mediapark.

Slagter stelt dat de NTR afspraken heeft geschonden. Hij werd ondanks eerdere overeenkomsten gevraagd naar recente kwesties, waaronder Matthijs van Nieuwkerk en ‘De Wereld Draait Door’. Verder kwamen er vragen over vermeend wangedrag bij het Omroep MAX-programma ‘Sterren op het Doek’, een onderwerp dat Slagter bereid is integraal te laten uitzenden.

Hij benadrukt dat het programma niet bedoeld was om recente kwesties te bespreken en eist daarom dat het betreffende fragment uit de uitzending wordt verwijderd. Slagter beweert dat de afspraken over de breedte van het programma en de timing voor het onderzoeksrapport naar wangedrag bij de NPO niet zijn nagekomen.

De NTR ziet echter “geen reden” om de uitzending aan te passen en beweert dat Slagter het aanbod om mee te kijken in de montage heeft afgeslagen.

2 Comments

  1. Directeur max. Kon hij gewoon niet no comment of iets in die trant zeggen op de vraag die gesteld werd. Probleem opgelost.
    Blijkbaar is de directeur niet in staat om moeilijke vragen op passende wijze te beantwoorden of ontwijken

  2. Het gaat tijd worden om de hele NPO te saneren en hervormen.
    Denk daar bij dat het Luxemburgs of Belgisch model leidend kan zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*