AVROTROS, NTR en VPRO lanceren podcastserie: De Kloof

Op vrijdag 14 december verschijnt de bijzondere podcastserie De Kloof: 8 gedramatiseerde, literaire podcasts van elk 12 minuten met de kloof als thema in de breedste zin van het woord. Geschreven door Nederlandse auteurs en geïnterpreteerd en bewerkt door regisseurs Hanneke Hendrix en Niki Padidar. The making-of De Kloof zal eveneens te horen zijn.

Waar je dacht het allemaal wel te weten, kom je bedrogen uit. De Kloof verstrooit. Elke vertelling zet je als luisteraar op een ander spoor. De Kloof is er voor iedereen die zich wil verwonderen en durft te laten opschudden. Geen enkele zekerheid blijft de luisteraar bespaard. De Kloof is daarmee precies wat de naam doet vermoeden: een vrije val in de staat van verwarring.

Afleveringen, auteurs en stemmen:

‘Karakter’Marja Pruis, ingesproken door Jaap Spijkers

‘We horen een constant ritme’Georgina Verbaan ingesproken door haarzelf

‘Hallucinair ritueel’Alfred Birney, ingesproken door Jacob Derwig

‘Klokken onder water’ – Pieter Waterdrinker, ingesproken door Derek de Lint

‘Tot we rust hebben‘ – Nina Polak, ingesproken door Marieke Heebink

‘Tranen‘ – Derek Otte, ingesproken door Niels Gomperts

‘De Barricade’Roos van Rijswijk, ingesproken door Rifka Lodeizen

‘De andere kant van de straat’Babs Gons, ingesproken door Manoushka Zeegelaar-Breeveld

Wanneer?
De afleveringen verschijnen op 14 december als podcast (vpro.nl/dekloof) en zullen vanaf 24 december dagelijks te horen zijn in Nooit Meer Slapen vanaf 00.00 uur op NPO Radio1. De verhalen worden omlijst door interviews met de auteurs.

Schrijfwedstrijd: Kloof jezelf
De Kloof biedt luisteraars eveneens de kans zichzelf te ‘kloven’ en schreef een korte verhalenwedstrijd (750 woorden) uit. De beste inzendingen worden opgenomen en in februari uitgezonden in Nooit Meer Slapen.

Totstandkoming
De Kloof is een samenwerking van AVRO-TROS, NTR & VPRO en komt mede tot stand met hulp van het de NPO, het Nederlands Letterenfonds en het NPO-Fonds.

Proefopname en beeld
De verhalen worden op dit moment opgenomen. Een eerste proefopname is inmiddels – net als beeld per aflevering – op aanvraag beschikbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*