AVROTROS naar de rechter om NPO-beleid

AD.nl meldt dat AVROTROS alsnog naar de rechter stapt nu de NPO heeft besloten radio-dj Annemieke Schollaardt toch géén dagelijks programma te geven op Radio 2.

Schollaardt maakte vorig jaar de overstap van NPO 3FM naar NPO Radio 2, om daar een dagelijks middagprogramma te presenteren op de plek die Rob Stenders achterliet. Twee weken na haar start liet de NPO weten haar programma in 2019 anders te willen invullen. AVROTROS tekende bezwaar aan. Ook de onafhankelijke geschillencommissie van de publieke omroep oordeelde al in mei van dit jaar dat de NPO in deze kwestie onzorgvuldig heeft gehandeld.

Op dit moment moet Schollaardt nog steeds haar radioplek delen met Rob Stenders. Dat was volgens AVROTROS niet de afspraak. Eric Dekker (woordvoerder AVROTROS): “Ons was toegezegd door de NPO dat Annemieke bij haar overstap van 3FM naar Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen. Wij gaan hier niet mee akkoord en zijn meer dan ooit vastberaden om Annemieke recht te doen.’’

De omroep was eerder al eerder van plan juridische stappen te ondernemen tegen NPO-radiobaas Jurre Bosman. Nu Schollaart nog steeds geen dagelijkse plek op Radio 2 heeft, gaat de omroep alsnog juridische actie ondernemen.

NPO geeft in een reactie aan dat zij op gebied van programmering soms moeilijke keuzes moet maken. Ook wil zij haar aandacht liever op andere zaken richten. “Onder het gesternte van dreigende bezuinigingen vinden wij dat meer in het belang van de luisteraar dan een interne juridische strijd. Maar het staat AVROTROS uiteraard vrij desondanks deze route te kiezen”, aldus de NPO.

Lees het hele artikel op AD.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*