Arjen Lubach stopt met De Avondshow en vertrekt bij de VPRO

Arjen Lubach heeft aangekondigd dat hij dit najaar met zijn team nog één seizoen van de veelbekeken satirische nieuwsshow De Avondshow maakt. Daarna eindigt de samenwerking met de VPRO.

Lubach heeft met zijn team tien jaar lang televisie gemaakt voor de VPRO. Van 2014 tot 2021 presenteerde hij het wekelijkse programma Zondag met Lubach. In 2022 begon hij met zijn dagelijkse show, De Avondshow.

Het is nog niet duidelijk wat Lubach en zijn team nu gaan doen. Hij geeft aan dat het tijd is voor nieuwe avonturen, maar hint wel op een tv-vervolg. “Komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af,” aldus Lubach.

De VPRO heeft nog niet gereageerd op het aangekondigde vertrek van Lubach en zijn team. Het is voor velen een verrassing, gezien het succes en de populariteit van zijn shows.

11 Comments

 1. Zeker prima. Tegenwoordig qua humor ook niet meer zo scherp als zijn tijd op zondagavond waar hij alle aandacht aan kon besteden i.p.v. elke avond scherp te zijn. Toen benaderde hij van Kooten en de Bie zelfs. Daar is totaal niets meer van over. Het is flauw, zwartgallig en te politiek gekleurd en binnen de lijntjes zoals D66 en de rest van die wokie kliek blieft.

  • Zijn beste stuk van de afgelopen tijd vond ik persoonlijk het item over het vijf-vragen-nieuws. Die kwam recht uit het hart. Hij is daar op z’n allerbest. Maar ik snap het wel als ik je reactie lees, je kunt niet alles van Lubach kijken (en begrijpen) als je de voorkeur geeft aan het absorberen van de nieuwste aflevering van Jensen.

   • Ik heb werkelijk nog geen enkele aflevering van Jensen geconsumeerd, dus een dikke vette aanname uwerzijds en bovendien niet waar…

     • Sorry Marcel, je hebt nooit naar Jensen gekeken. Overigens ben ik geen “vriendelijke vriend” en al helemaal niet van jou. 😂😂

 2. Ik denk dat het iets te maken heeft met Janine Abbring. Ze werkte achter de schermen aan de show mee.
  VPRO was niet zo blij met haar deelname aan een reclame spot toch?

 3. “Komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af,”

  Nou… maak me gek zeg. Een halve aflevering gekeken en verveeld uitgeschakeld. De enige actie waar ik Lubach om waardeer is de grap of Nederland nummer twee mocht zijn (vrij naar meneer Trump’s videoroeptoeter in de VS).

  Leuk zijn en leuk doen zijn er twee. De VPRO voelt nog altijd het verlies van Van Kooten & De Bie, heb ik de indruk. Maar ik kan er natuurlijk naast zitten.

1 Trackback / Pingback

 1. Lubach naar Amazon Prime? - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*