Lubach naar Amazon Prime?

Arjen Lubach stopt met zijn populaire programma ‘De Avondshow’ op NPO1. Dit nieuws, dat donderdagmiddag werd aangekondigd. Met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers per aflevering en regelmatige virale hits, was ‘De Avondshow’ een vast onderdeel van de Nederlandse televisie.

Lubach verlaat tevens zijn omroep VPRO. In een column in De Telegraaf speculeert Tina Nijkamp dat Lubach mogelijk zijn team meeneemt naar een streamingdienst, waarbij Amazon Prime Video als de meest waarschijnlijke optie wordt genoemd. Deze dienst investeert momenteel zwaar in Nederlandse producties en zou voor Lubach een aantrekkelijk platform kunnen zijn voor een nieuwe show.

9 Comments

 1. Albert Verlinde denkt RTL/Videoland

  Maar Prime Video zou ook kunnen. Misschien in combinatie met NET5. Zijn grote plannen voor vanaf dit najaar met veel Nederlandse en ander soort content. Sommige programma’s in combinatie met Prime Video.

 2. Lees nu ook dat hij in verband wordt gebracht met RTL 4 in combi met Videoland. Dat zou het feest helemaal compleet zijn, het linkse RTL met ultra linkse Lubach. Maar wel in een talkshowsetting die voor een commercieel station gewoon is als je kijkt naar commerciële stations in het buitenland en dan met name in Amerika waar er ook een host aan een tafeltje zit en de gasten op stoelen er naast. Dan doe je tenminste wel eens wat anders.

  • Hebben al eens geprobeerd met Beau in het eerste seizoen van zijn talkshow. Werkte niet echt goed. Die studio was ook veel te klein daarvoor. Zou een grootste setting worden met Amerikaanse opzet maar je zag over duidelijk dat dit niet het geval was. Toen vanaf seizoen 2 toch maar weer terug naar die ronde tafel.

   • Dat vond ik jammer, eigenlijk moet je dan eigenwijs zijn en gewoon op de ingeslagen weg door gaan. Het is ook een kwestie van wennen.

 3. Dan kan Arjan Lubach op Amazon Prima een leuk, venijnig item maken over de manier waarop Jeff Bezos over de ruggen van zijn werknemers rijk is geworden. Mensen die nauwelijks rond kunnen komen en waarvan op het werk wordt bijgehouden hoe lang ze over hun toiletbezoek doen. Jeff kan met zijn geld zijn werknemers een goed leven bezorgen, of iets anders nobels, maar in plaats daarvan houdt hij een wedstrijdje verpissen-in-space met andere rijkaards.

 4. Lubach zou een goede aanvulling bij RTL zijn. Wat minder Ruben Nicolai die overal voor ingevlogen wordt zou geen overbodige luxe zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*