#vacature Applicatiebeheerder (Beeld en Geluid)

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Onze ICT afdeling is verantwoordelijk voor het duurzaam beheer van de gehele  multimediale Beeld en Geluid collectie en het faciliteren van toegang tot deze collectie  voor de diverse gebruikers; van professionals tot particulieren, zowel online als in het  Museum, met behulp van een robuuste en toekomstbestendige ICT infrastructuur. De  afdeling draagt zorg voor de conservering en digitalisering van analoge collecties, maar  ook voor de (door)ontwikkeling van de ICT-infrastructuur die naast een lokale functie ook  onderdeel is van een landelijke infrastructuur voor erfgoed en onderzoek.  

Voor onze afdeling ICT zijn wij op zoek naar een: 

Applicatiebeheerder (40 uur per week) 

Ben jij de collega die wij zoeken? 
Als applicatiebeheerder werk je veel zelfstandig aan bijvoorbeeld het analyseren en  oplossen van storingen (software / hardware) en voert hierbij indien nodig regie richting  onze leveranciers. We verwachten van je dat je proactief advies geeft en  systeemverbeteringen aandraagt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het definiëren  en uitvoering van bedrijfsbrede rapportages.  

Je werkt hoofdzakelijk bij de afdeling applicatiebeheer maar je werkt ook samen met  teams in verschillende type technische projecten. Je hebt geen moeite met onregelmatige werktijden en standby diensten. Je bent een teamspeler die het leuk vindt om complexe problemen op te lossen en je hebt affiniteit met Media Asset Management of Content Management.  

Kennis en ervaring 

  • Je hebt een afgeronde HBO in Informatica of andere technische opleiding;
  • Ervaring met Media Asset Management systemen of Content Management  systemen is een pré;
  • Je hebt diepgaande kennis van verschillende operating systemen zoals Linux,  Windows (Apple is een pré);
  • Je kunt projectmatig werken, bent analytisch sterk onderlegd en kunt dit vertalen  naar je collega’s (ook mensen zonder IT-achtergrond);
  • Je bent dienstverlenend en hebt organisatiesensitiviteit.  

Arbeidsvoorwaarden 
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid om te verlengen.  Salaris is marktconform afhankelijk van kennis en ervaring. 
Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis). 

Interesse? 
Heb je belangstelling voor deze functie? Solliciteer dan vóór 1 december via de sollicitatie button, en voeg een bondige motivatie en cv (in pdf) toe. Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je een mail sturen naar Phillip Maher op pmaher@beeldengeluid.nl.  

Klik hier om het privacy statement van Beeld en Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*