Apple komt met betaalde podcast-abonnementen

Apple heeft vandaag Apple Podcasts Subscriptions onthuld, een wereldwijde marktplaats voor luisteraars om premium-abonnementen te ontdekken die worden aangeboden door hun favoriete makers, naast miljoenen gratis shows op Apple Podcasts.

Begin maart meldde Spreekbuis.nl al dat Apple hoogstwaarschijnlijk met een betaalmogelijkheid voor podcasts zou komen.

Vanaf mei kunnen luisteraars in meer dan 170 landen en regio’s zich aanmelden voor premium-abonnementen met een verscheidenheid aan voordelen die door makers worden samengesteld, zoals luisteren zonder advertenties en vroege of exclusieve toegang tot nieuwe of aanvullende audio content.

Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. “Apple Podcasts de beste plek voor luisteraars om miljoenen geweldige shows te ontdekken en ervan te genieten, en we zijn er trots op het volgende hoofdstuk van podcasts in te luiden met Apple Podcasts Subscriptions.”

Er kleven voor podcastmakers ook nadelen aan de nieuwe betaaldienst voor podcasts. Apple vraagt 30% commissie over het abonnementsbedrag. Ook krijgt de podcastmaker geen inzicht over wie zijn abonnees zijn. Zogenaamde ‘engagement’ met de betalende doelgroep creëren is hierdoor niet mogelijk. Daarnaast zit de maker nog meer aan de  podcastdistributie van Apple vast, aangezien daar het abonnement over loopt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*