Libresse lanceert podcast over baarmoederverhalen

‘Baarmoederverhalen – De Podcast’ gaat onderzoeksjournaliste Liset Hamming met (ervarings)deskundigen in gesprek over de verborgen en verzwegen verhalen rondom de baarmoeder.

Met de podcast wil initiatiefnemer Libresse bijdragen aan een begripvolle wereld waarin vrouwen zich vrij voelen open en eerlijk over hun ervaringen met hun baarmoeder te praten. Dat is volgens hen nog steeds nodig; ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen vindt namelijk dat dit nog niet genoeg gebeurt blijkt uit onderzoek.

In de eerste afleveringen van de podcast staat ‘endometriose’ centraal: een chronische aandoening die bij één op de tien vrouwen voorkomt en waarover nog relatief weinig bekend is. De podcast is een vervolg op de eerder dit jaar gelanceerde campagne #Baarmoederverhalen. ‘Baarmoederverhalen – De Podcast’ is vanaf vandaag te beluisteren via SoundCloud en Spotify . HPB (Het PR Bureau) is verantwoordelijk voor concept, productie en PR.

“Met ‘Baarmoederverhalen – De Podcast’ hopen wij opnieuw een stap in de juiste richting te zetten in het doorbreken van taboes. Nog steeds voelen vrouwen zich te vaak ongemakkelijk in het bespreken van hun lichaam en alles wat daarbij komt kijken. Met #Baarmoederverhalen willen we een beweging in gang zetten. We willen ongebaande paden bewandelen. Met oprechte aandacht voor het vrouwelijk lichaam, de ervaringen van vrouwen en haar gevoelens die zo lang genegeerd, verzwegen en ontkend zijn. Wij willen dat vrouwen zich vrijer voelen om hun baarmoederverhalen te delen”, aldus Ineke van den Bemt, Marketing Manager Libresse.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*