Anna Gimbrere start op YouTube-kanaal van Bright

Het Nederlandse techkanaal Bright (onderdeel van RTL Nederland) heeft er vanaf vandaag een nieuw gezicht bij: Anna Gimbrere.

De wetenschapsjournalist en theoretisch natuurkundige presenteert voor Bright video’s op het snijvlak van technologie en wetenschap. Zo onderzoekt zij hoe techbedrijven onze gedachten willen lezen, waarom sommigen bang zijn voor technologie en waarom we niet sneller kunnen reizen dan het licht. Haar eerste video is gewijd aan kunstmatige intelligentie, en is hier te zien.

Anna heeft veel ervaring met het vertalen van ingewikkelde wetenschappelijke onderwerpen voor een groot publiek. Ze werkte eerder mee aan de Nationale WetenschapsQuiz, het populair wetenschappelijke programma Galileo, en maakt op dit moment een serie over ruimtevaart voor de VPRO. “Anna is een enorme aanwinst voor Bright. Niks moeilijker dan complexe zaken eenvoudig uitleggen. Zij doet dat als een van de besten in Nederland”, aldus Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande.

Het YouTube-team van Bright bestaat uit presentator Merijn Doggen, redacteur Bram van Dijk, David Lemereis en hoofdredacteur Erwin Van der Zande.

Brights YouTube-kanaal is in 2018 ruim 450% gegroeid en is nu het toonaangevende kanaal over technologie in Nederland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*