Agressieve reacties op actie tegen zwarte piet bij Mediapark

De actie op de voetgangersbrug over het spoor bij station Hilversum Mediapark tegen zwarte piet is goed verlopen, zo laat de actiegroep weten. Al wordt wel de rol van de politie gehekeld.

Woordvoerster van de actiegroep ’De NTR komt niet over de brug’ Naomie Pieter spreekt van een geslaagde actie: “De actie heeft kunnen plaatsvinden en is daarom al geslaagd.”

De reacties van reizigers in de fietstunnel waren wisselend: “Sommige mensen waren begripvol, die zeiden ’we lopen wel even om’, maar anderen waren erg agressief. Ook fysiek agressief. Zo werd er geduwd en getrokken en probeerden mensen met hun fiets door de blokkade heen te rijden.”

Ook de politie was handtastelijk volgens Pieter: “Wij zijn niet weggestuurd door de agenten, maar ze waren wel agressief. Ze duwden en trokken aan haren om een gat te maken in de blokkade.” En dat verbaast haar: “We hadden een mediator meegenomen om in gesprek te gaan met de agenten.”

Een woordvoerder van de politie zegt dat er inderdaad contact is geweest: “Er is wel geduwd en getrokken. Dat was omdat de route geblokkeerd was en er ruimte gemaakt moest worden. Haren trekken herkennen wij niet.”

Ook meldt hij dat er een andere plek is aangeboden om de actie door te zetten: “Maar dat was niet aan de orde, omdat de demonstratie al op zijn eind was. Er zijn geen boetes uitgedeeld.” Ook waren er geen arrestaties.

Of er nog meer acties gaan plaatsvinden kan Pieter niet zeggen: “Wij zijn een collectief van bezorgde burgers. Dit was een eenmalige actie voor deze samenstelling. Of er meer acties komen, moeten we het nog over hebben.”

De NTR wil niet reageren op de actie bij het Mediapark. Zij verwijzen naar een uitleg op hun website.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*