Andries Knevel te gast bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 30 juli tot en met vrijdag 5 augustus zijn oa Dick Jol, Manon Linschoten en Andries Knevel zijn te gast bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5.

 

Wekker-Wakker-Weekend – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen is oud-scheidsrechter Dick Jol zaterdag 30 juli te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Jol floot voetbalwedstrijden van 1992 tot 2008 en was in 2001 scheidsrechter van de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia. Hij ontpopte zich als bekende Nederlander door mee te doen aan tv-programma’s als Wie is de Mol?. Met Jan Rietman praat hij onder andere over het nieuwe voetbalseizoen, de strijd om de Johan Cruijff schaal zondag en de nieuwe spelregels van de FIFA.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 1 augustus is Marieke Vos-Hardonk te gast. Haar man ging als militair op missie naar Afghanistan en Marieke bleef achter met vier kinderen. Ze vond maar weinig informatie over wat haar allemaal te wachten stond, zo in haar eentje met vier kinderen en een man op missie. Ze schreef haar ervaringen op in het boek Kamelen op de lijn, zodat andere achterblijvers voorbereid zijn.

Woensdag 3 augustus komt Hélène Wesselingh langs. Ze woont en werkt met haar gezin in Albanië, waar ze zich inzet voor het verbeteren van de leefomstandigheden van de Albanese bevolking. In haar boek De belofte van de nakomeling, Overleven in Albaniëvertelt ze een autobiografisch verhaal. Hélène wil het land met zijn dappere bevolking graag in een positief daglicht stellen en ze heeft een mooi persoonlijk verhaal.

Donderdag 4 augustus heeft Tineke twee gasten die beiden meevaren op de Roze 75+ boot met de Canal Parade tijdens de Amsterdam Gay Pride. Manon Linschoten nam, samen met anderen, het initiatief voor deze boot. Ze komt langs, samen met de 84-jarige Loek van der Lee. Loek vaart voor het eerst mee en ze heeft er ontzettend zin in! Want juist op oudere leeftijd is het van belang dat je mag blijven wie je bent. Met deze boot wordt een relatief onzichtbare groep ouderen zichtbaar.

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Maandag 1 augustus komt Nienke Tode-Gottenbos langs, ook bekend als de Groene Vrouw. Nienke, schrijfster van het boek De Poepdokter, is darmfloratherapeut, kruidengeneeskundige en voedingsdeskundige. Ze komt alles vertellen over darmen, spijsvertering en welke voeding goed voor je is en welke je beter achterwege kunt laten.

Nettie van Wijk is dinsdag 2 augustus te gast. Nettie is een kind van ouders met een verstandelijke beperking. Daar is onlangs een boek over verschenen: Ouders van mijn ouders.

Donderdag 4 augustus is Andries Knevel te gast. In zijn nieuwe programma Andries Knevel zoekt de Paus bezoekt de EO-presentator binnen-en buitenland om meer over de vooruitstrevende paus Franciscus te weten te komen.

Maurice Wiegman is vrijdag 5 augustus te gast. Hij schreef het boek Leven is een keuze. Maurice is van mening dat de paralympische sporters onderdeel zouden moeten zijn van de Olympische Spelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*