Albert Heijn meest actieve merk op het gebied van online video

Branded Broadcasting Barometer-onderzoek vergelijkt inzet video binnen Nederlandse bedrijven.

Albert Heijn is het meest actieve merk van Nederland op het gebied van online video. Dat blijkt uit de Branding Broadcasting Barometer, een onderzoek dat is uitgevoerd door Quadia. Ziggo en Heineken eindigen op de tweede en derde plek.

In het onderzoek is gekeken naar tien verschillende factoren. Albert Heijn scoorde met name vanwege Allerhande het beste op bijna alle onderzochte factoren. Ziggo behaalde een tweede plek, onder meer vanwege het hoge aantal video’s dat het bedrijf online heeft staan (bijna 3.300 video’s). Heineken, de nummer drie, had verreweg de meeste YouTube-abonnees. KLM, dat als vijfde eindigde in het onderzoek, had de meest populaire YouTube-video.

De volledige top-10 is:
1. Albert Heijn
2. Ziggo
3. Heineken
4. Philips
5. KLM
6. ABN AMRO
7. Rabobank
8. Aegon
9. Shell
10. ING

Opvallend is dat er veel bedrijven uit de finance-sector in de top van de lijst zitten. Verder bestaat de top-10 vooral uit bedrijven die zich (met name) op consumenten richten. NXP is het hoogst genoteerde B2B-merk op de elfde plek.

Nico Verspaget, directeur bij Quadia: “Online video wordt door bedrijven steeds vaker ingezet. Dat is niet nieuw, we zien dit al jaren terugkomen in onze jaarlijkse Online Video Monitor. Maar we waren ook benieuwd naar welke merken het zo professioneel aanpakken dat ze in Nederland vooroplopen en zelfs concurreren met de traditionele media. Om een goede afweging te kunnen maken, hebben we verschillende factoren meegenomen en dus niet alleen het aantal video’s dat door bedrijven wordt geproduceerd. We keken ook naar betrokkenheid in en van hun doelgroep. Wat ook een belangrijk onderdeel was van het onderzoek, was of video binnen deze bedrijven al regelmatig wordt ingezet als primaire vorm van communicatie, bijvoorbeeld bij nieuws- of blogberichten.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*