Maandag in Door Andere Ogen: Linda de Mol

Maandag 21 oktober om 20.25 uur op NPO 2 in het MAX-programma Door Andere Ogen het portret van Linda de Mol. Het leven en de carrière van Linda worden geduid door Jildou van der Bijl, Tjitske Reidinga, Tony Berk, Mark Koster en Marc Conrad.

In Door Andere Ogen komt het beeld tevoorschijn van een spontane en goedlachse vrouw, die in haar werk en de aansturing van het merk Linda niets aan het toeval overlaat. “Ze houdt alle touwtjes vast,” zegt actrice en vriendin Tjitske ReidingaMark Koster, die aan een biografie over de familie De Mol werkt, zegt dat het ook sterk met haar opvoeding te maken heeft. Hoezeer Linda zich in haar glossy ook laat kennen als de nationale huisvriendin van hele generaties vrouwen, ze gaat nooit over de schreef. “Het is de pikanterie van de middenklasse, die zij uitstraalt. Ze zal nooit iets grofs doen, nooit iets beweren waarvan ze weet dat het kijker of lezers afstoot. In die zin is ze nog het product van haar opvoeding, een beetje jaren vijftig zelfs. Ten diepste altijd beducht voor wat de buren ervan vinden.”

Ook wordt er uitgebreid in gegaan op de familiegeschiedenis van de familie De Mol. De drie Johnnen die in enkele generaties spectaculair op de sociale ladder klommen. Linda’s opa was orkestleider in het schnabbelcircuit, haar vader was aanvankelijk charmezanger maar ontwikkelde zich tot artiestenmanager en haar broer werd mediamagnaat. Linda’s overstap naar de zender van haar broer was een logische keuze, ze hebben het gevoel dat ze dat aan elkaar verplicht zijn, blijkt in de uitzending.

Mark Koster meent dat John de Mol zijn imperium in hoge mate aan Linda te danken heeft, vooral in de periode dat zijn zus successen vierde in Duitsland, een lucratieve tijd waarop hij kon voortbouwen.De winnaarsmentaliteit hoort bij het DNA van de familie, zeggen duiders in het programma. Niet alleen als het gaat om kijkcijfers, maar ook thuis aan de keukentafel. “Ook bij spelletjes gaat het om winnen”, zegt Tjitske Reidinga. “Ze is bloedfanatiek, ze krijgt zelfs een ander gezicht, met een enorme focus.” Huisvriend Tony Berk bevestigt dat. “Ik heb John een monopolyspel in de lucht zien gooien. Iedereen in dat gezin wil winnen.”

Door Andere Ogen: Linda de Mol
Maandag 21 oktober
Om 20.25 uur op NPO 2
www.MAXVandaag.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*