Actiekorting voor bezoekers Spreekbuis.nl

Profiteer nu van dit tijdelijke aanbod van Spreekbuis en Testament van de Pers ter gelegenheid van 100 jaar Nederlandse radio: 600 pagina’s tellende krantennieuwsbijbel, opgetekend uit het werk van 600 journalisten over 40 jaar in een smaakvol uitgevoerd koffietafelboek. Exclusief voor bezoekers en lezers van Spreekbuis tijdelijk van 29 euro voor slechts 19 euro, inclusief gratis verzending. BESTEL HIER.

Een Krantenboek op Omroepplatform Spreekbuis? Ja. Want kranten hebben hun langste tijd gehad. Voor wie hardnekkig het tegendeel wil blijven zien: nog vele rollen papier toegewenst! Maar door hun dalende oplagen bereiken kranten niet meer de letterlijk en figuurlijk kritische massa. Er blijven steeds minder echte lezers over.

Iets soortgelijks voltrekt zich rond traditionele lineaire televisie die nog denkt te kunnen uitmaken wanneer je voor de buis hoort te zitten. Meer lezen kan hier en Spreekbuis verhaalt bijna dagelijks wat dat in praktijk betekent.

Blijft over de vraag: wie wijst bij het afscheid van de papieren krant en een publieke omroep die zelf de richting kwijt is óns nog de richting? Een vraag die trouwens ook politieke partijen, bonden en kerken raakt.

Draad kwijt
Journalist Klaas Salverda, auteur van de Testament van de Pers: “Ik begrijp wel waarom veel burgers bang en bezorgd zijn en vol vragen zitten. Je voelt de verwarring. Op een of andere manier zijn we de draad kwijt. We hebben zelfs de hele kluwen weggegooid.”

Om te vervolgen: “Als media geen geloofwaardige rol meer vervullen en hun traditionele rol raakt uitgespeeld, is dat geen vraagstuk meer voor Huize Villamedia of het Mediapark alleen, maar ligt echt een levensgroot samenlevingsvraagstuk voor.”

Duik nu in 40 jaar krant
De krantenbijbel ‘Testament van pers’ bestaat uit meer dan duizend journalistieke fragmenten uit Nederlandse kranten van tussen 1975 en 2015. Daaronder heel saillante over profetische of de volkomen plank misslaande spreekbuizen in de recente omroepgeschiedenis. Loepzuiver opgetekend vanuit het werk van honderden journalistieke geschiedschrijvers.

Het wordt al een heus koffietafelboek genoemd. Fijn om door 600 pagina’s eigen geschiedenis te bladeren. Dat doet iets met je. Het omvangrijke naslagwerk zit slim en doordacht in elkaar. Thematisch geordend en in chronologische volgorde gezet. Van de makers van het nieuws, Europa en mondiale politiek, het oude Nederland en de nieuwe eeuw, tot en met religie en het vergeten geloof.

NU IN HET JUBILEUMJAAR VAN 100 JAAR RADIO 35 PROCENT ACTIEKORTING VOOR BEZOEKERS VAN SPREEKBUIS. TIJDELIJK VAN 29 VOOR SLECHTS 19 EURO + GRATIS VERZENDING!

BESTEL NU

Een greep uit de tientallen recensies en interviews:
MAX Magazine
Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
Studiogesprek De Taalstaat
Trouw
Volkskrant
Algemeen Dagblad
Elsevier
Boekennieuws

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*