Aart Zeeman: “Deze ingreep van de NPO is onrechtvaardig en onnavolgbaar.”

Er is veel verontwaardiging ontstaan over de beslissing van de NPO om het onderzoeksjournalistieke programma Brandpunt weg te bezuinigen.

Eindredacteur Henk van der Aa schreef afgelopen weekend een blog over zijn verbazing over de terloopse wijze waarop het programma uit de schema’s voor 2019 is geveegd.

Van der Aa: “Ook voor 2019 staat het jaarplan van de publieke omroep vol met termen als ‘innovatie’ en ‘revitalisering van bestaande titels’. We innoveerden ons een slag in de rondte, en revitaliseerden ondertussen een titel die uit de jaren vijftig van de vorige eeuw stamt. Maar de eerste titel die wordt geschrapt op NPO 2, zijn wij dus”

Brandpunt-presentator Aart Zeeman heeft via Twitter zijn ongenoegen kenbaar gemaakt: “Natuurlijk, niemand vindt het leuk als er een streep door je programma gaat. Maar deze onverwachte ingreep van de NPO is onrechtvaardig en onnavolgbaar.”

Herman Vijlbrief (regisseur Brandpunt) meldt via Twitter: “Dit was Brandpunt, goedenavond. NPO draait tv-variant Brandpunt+ definitief de nek om #zwartedag”

Aart Zeeman: ‘Deze ingreep van de NPO is onrechtvaardig en onnavolgbaar.”

Kim van Keken (journalist voor oa De Groene Amsterdammer en Follow the Money en voorheen Brandpunt): “EenVandaag moet van zender verkassen voor een soap. Brandpunt+ stopt. Reporter was al weg. De NPO bezuinigt flink op de journalistiek. Ik ben kapot benieuwd wat er gaat gebeuren met al die (reis)programma’s voor BN’ers.”

In de mediawereld wordt de laatste dagen ook geroepen dat het een strategie van de NPO is om journalistieke programma’s te slachtofferen om de bezuinigingen uit Den Haag af te wenden.

Onder andere RTL-journalist Koen de Regt denkt dat de NPO het programma Brandpunt van de buis dreigt te halen als pressiemiddel in de bezuinigingsonderhandelingen met Den Haag. Via Twitter meldt hij: “Het opheffen van een journalistiek programma voelt toch als politiek pressiemiddel. Je zou immers ook kunnen overwegen 3FM te sluiten. Scheelt ook een hoop geld“,

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*