Medewerker Content Clearing (Beeld en Geluid)

Meewerken aan ons nieuwe, state-of-the-art mediamuseum? Wij zoeken een ervaren coördinator content clearing die de gewenste museumcontent qua rechten en afspraken met makers gaat realiseren.

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, websites en objecten.

De opening van het museum staat gepland medio 2022. Onder tijdsdruk wordt er in een dynamisch proces gewerkt, waarbij de ontwikkeling is aangekomen in de productiefase. Ter versterking van het team Nieuwe Museum zijn wij op zoek naar een: Coördinator Content Clearing.

Ben jij de collega die wij zoeken?
Als medewerker Content Clearing ben je verantwoordelijk voor het clearen van de rechten van grote hoeveelheden content en zul je een belangrijke uitvoerende rol spelen. Je benadert per e-mail en telefonisch (mogelijke) rechthebbenden van beeldmateriaal. Je doet onderzoek naar de rechthebbenden en registreert je bevindingen. Je legt het doel uit en maakt – in overleg met de Team Coördinator – afspraken. Ook vraag je de benodigde bronbestanden van het materiaal op. Het gaat hierbij om heel diverse content uit binnen- en buitenland: televisie, radio, social media, films, series, krantenartikelen, foto’s etc. Alle afspraken worden nauwkeurig vastgelegd in systemen. 

Je werkt nauw samen met de Coördinator en de andere collega’s van het team, maar je hebt ook contact met de researchers en de collega’s van productie. 

Kerntaken 

  • Onderzoek doen naar de rechthebbenden van heel divers materiaal;
  • Licentie verzoeken indienen bij verschillende relevante partijen;
  • Versturen van overeenkomsten en vastleggen van afspraken.
     

Kennis en ervaring

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Kennis van en ervaring met content clearing;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
  • Je bent erg secuur, vasthoudend en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden 
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een half jaar. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) ligt tussen € 2.462,35 en € 3.283,16 (schaal 7 CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis). 

Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren. 

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk zondag 9 mei met een bondige motivatie met cv (in PDF) . Wil je meer weten over deze vacature dan kun je contact opnemen met Lenca Molleman: lmolleman@beeldengeluid.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEREN