Podcast over Piet Paulusma

Weerman Piet Paulusma was een autodidact met een grenzeloze werklust. Hij maakte zijn radiodebuut in 1985 bij Omrop Fryslân en brak in 1996 landelijk door bij SBS6 waar hij een jaar later de Elfstedentocht versloeg. Tijdens zijn hoogtijdagen keken er meer dan één miljoen mensen naar zijn weerrubriek.  Hij leek er altijd en overal te zijn, hij was de meest benaderbare Bekende Nederlander. Tot hij ziek werd, want dat hield hij voor zijn publiek geheim. In Wat Blijft volgt Botte Jellema zijn spoor terug en praat met zijn tweelingbroer Lume, zijn dochter Martsje, zijn oude collega Sybren Terpstra van Omrop Fryslân en Jan Slagter van Omroep Max.

Over Wat blijft   
Wat blijft als we er niet meer zijn? Welke inspiratie kunnen we halen uit de levensverhalen van anderen? In de podcast Wat blijft volgen interviewers het spoor terug van recent overleden Nederlanders. Wat hebben zij écht betekend? Wat kunnen we leren van hun leven? En hoe leven zij voort?   Naast een podcast, duikt presentator Lara Billie Rense op NPO Radio 1 elke zondagnacht in bijzondere en actuele levensverhalen, en gaat die in gesprek met mensen die zich verdiepen in de levensloop van een ander, dood én levend. Ook staat Lara Billie samen met luisteraars stil bij wie er in hun leven een belangrijk spoor naliet.   |

De podcast-aflevering over Piet Paulusma is te beluisteren op zondagnacht 28 april om 00:00 op NPO Radio 1 en via NPO Luister en andere podcastapps.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*