7 Local Co-Op Games die je met vrienden kan spelen

Nu de meeste ontwikkelaars kiezen voor alleen-online multiplayer, lijkt het misschien alsof de dagen van de ouderwetse co-op op de bank al lang voorbij zijn… Maar dat is niet zo. Hoewel niet zo alledaags als voorheen, zijn veel ontwikkelaars net zo dol op de gameplay van lokale multiplayer als jij – en nemen ze het dus op in hun games.

Dus als je op zoek bent naar lokale coöpgames om te kopen en met je vrienden te spelen, dan is dit de lijst voor jou.


1. Voor de uitdaging: Cuphead

Zelfs als je Cuphead hebt gespeeld, heb je je misschien niet gerealiseerd dat dit de perfecte game is voor lokale coöp… Dat komt omdat ze niet echt expliciet maken dat coöp mogelijk is. Maar je hoeft alleen maar een tweede controller aan te sluiten en je bent weg!

Cuphead-coöperatie staat bekend om zijn spijkerharde moeilijkheidsgraad en is zeker niet voor bangeriken, omdat het de relatie tussen jou en je partner tot het uiterste zal duwen. Maar als je deze berg kunt beklimmen, kun je elke berg beklimmen.


2. Voor iedereen: Mario Kart 8

Mario Kart, een van de typische partygames, is altijd de perfecte lokale coöpgame geweest voor alle doelgroepen. Mario Kart 8 is niet anders. Met prachtige bewegingsbesturing, kleurrijke personages en een verscheidenheid aan uitdagingsniveaus, kan de game van alles zijn, van een luchtige ravotten tot een nagelbijtend toernooi om goud te krijgen op de zwaarste Grand Prix.


De game is beschikbaar op de Wii U en Nintendo Switch en is op dit moment al bijna 8 jaar uit… Dus hopelijk kunnen we Mario Kart 9 over een paar jaar prijzen!


3. Voor gecoördineerde chaos: Overcooked 2

Vind je het leuk om met je vrienden te koken en daarna alle afwas te doen? Nee? Nou, misschien zul je ervan genieten in het virtuele rijk.

Deze hectische wervelwind van een spel zorgt ervoor dat jij en maximaal 3 andere spelers een keuken runnen terwijl ze proberen alle gerechten tegelijkertijd correct op te dienen.

Als je voor goud wilt gaan, moet je wat plannen maken, maar als je gewoon op zoek bent naar een beetje plezier, kun je niet beter worden dan dit.

4. Voor sportfans: FIFA 2022

De FIFA-games van EA domineren op dit moment al tientallen jaren de wereld van sportgames, en terecht. Ze zien er niet alleen fantastisch uit en spelen fantastisch, maar ze bieden ook de mogelijkheid om met (of tegen) je vrienden te spelen terwijl je naast elkaar zit.

Of je nu een team wilt vormen en het meest underdog-team naar de top van de competitie wilt brengen, of gewoon je nieuwkomer 10-0 wilt verslaan, is helemaal aan jou. Op voorwaarde dat jullie allebei een leuke tijd hebben, natuurlijk.

5. Voor het lange spel: Minecraft
De uitgestrekte procedureel gegenereerde open wereld van Minecraft is eindeloos aanlokkelijk en opwindend, maar het valt niet te ontkennen dat het daar een beetje eenzaam kan worden. Vooral als de zogenaamde dorpelingen je alleen maar een onwelkome grom geven als je hallo probeert te zeggen.

Maar als je de basiseditie van de game (of Legacy Console Edition) op een console bezit, heb je geluk – want je kunt je vrienden verwelkomen in je wereld voor een glorieuze lokale coöp en zelfs als je die niet bezit, je kunt hier een exemplaar van Minecraft-basiseditie krijgen. Laten we hopen dat ze niet al het harde werk dat je hebt gedaan om dat huis te bouwen, absoluut teniet doen.

6. Voor liefhebbers van verhalen: It Takes Two
Verhaalspellen met alleen coöp zijn zeldzaam, maar ze bestaan ​​wel. A Way Out bood een meeslepend verhaal over actie en avontuur, maar It Takes Two gaat nog een stap verder en biedt een ervaring die ook ingaat op een aantal serieus indrukwekkende thema’s die alleen echt kunnen werken in coöp.

Zonder iets te bederven; de titel in gesplitst scherm neemt twee ouders en krimpt ze in prachtig uitziende poppen, die ze in een verscheidenheid aan charmante omgevingen laten vallen waarin ze proberen hun huwelijk uit te werken.

De 10 uur durende platformgame is zeker het proberen waard. En je kunt er nu een key voor kopen!
 

7. Voor puzzelfans: Portal 2
Oud maar goud, Portal 2 is gebouwd op zijn klassieke voorganger, zodat je samen met een vriend een aantal serieuze hoofdkrabbers kunt oplossen. Terwijl je dezelfde formule gebruikt als hetzelfde spel, waarbij elke speler een portaalgeweer vasthoudt dat een enkel, tweerichtingsportaal kan creëren, zou je niet echt verwachten dat zo’n eenvoudige verandering – twee portaalgeweren in plaats van één – zo’n indrukwekkend effect zou hebben. effect op de puzzels. Hoewel ze intuïtief beginnen, worden ze heel snel complex. Maar gelukkig zijn twee hersenen beter dan één… toch? 

Het tijdperk van co-op is nog steeds om ons heen. Hoewel elke AAA-release misschien niet wordt uitgebracht met een lokale multiplayer-pack, zoals in de jaren 2000, is lokale co-op nog steeds een kenmerk van veel indrukwekkende games die talloze genres omvatten. Ik denk dat het tijd is om de controller van speler twee af te stoffen, het is tijd om weer samen te werken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*