538 danceprogramma’s in 16 landen te ontvangen

De Radio 538-shows ‘Dance Department’ en ‘Global Dance Chart’ zijn vanaf eind deze maand in 16 verschillende landen via de ether te ontvangen. In China gaan de radioshows aan het eind van deze maand in première op de radiozender KFM 98.1 in Shanghai. Radio 538 is de eerste Nederlandse radiozender die eigen geproduceerde programma’s wereldwijd uitzendt via de ether van nationale en regionale stations in het buitenland. 

Nederland is internationaal toonaangevend op gebied van dance. De 538-radioprogramma’s en online radiostations  ‘Dance Department’ en ‘Global Dance Chart’ hebben ook veel internationale aanhang. De digitale stations hebben online luisteraars in meer dan honderd landen, met in de top tien: Amerika, Engeland, Japan, Duitsland, Australië, Canada, Maleisië​ en Slowakije.

Global Dance Chart is de eerste wekelijkse wereldwijde hitlijst waar de 40 grootste dancehits ter wereld – online, on air en on the floor- aan elkaar gedraaid worden, in het Nederlands en Engels gepresenteerd door Wessel van Diepen. In de twee uur durende mixshow telt Wessel van Diepen af naar de populairste dancetrack ter wereld. De lijst wordt samengesteld op basis van gegevens van Spotify, Shazam, YouTube, iTunes, Beatport, SoundCloud, Apple Music, meer dan 2.000 internationale radiostations via Radiomonitor.com en het aantal keren dat toonaangevende deejays het nummer draaien in hun sets.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*