Nominaties Lokale Omroep van 2016 bekend

Zeven nominaties voor De Lokale Omroep van het Jaar 2016 zijn bekendgemaakt. Bij de selectie is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms en kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering.

Ook  worden lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, de al kweekvijverfunctie voor talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio meegenomen in de beoordeling van deze lokale omroepen.

De genomineerden zijn Studio Alphen, TV Enschede FM, OOG(Groningen), WOS Media(Midden Delfland, Westland en Maassluis), Optimaal FM(Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem), Dtv Oss/MFM Brabant(Oss, Bernheze)en OPEN Rotterdam.
 
Visitekaartje
Deze omroepen horen volgens de overkoepelende organisatie OLON, samen met Studio 040 uit Eindhoven (De Lokale Omroep van het Jaar 2015), tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Al deze organisaties gaan dit jaar ingezet worden als het visitekaartje van de lokale omroepsector.
 
Op vrijdag 13 mei krijgen ze een kwartier de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat er een indruk gegeven wordt van wat de omroep doet en waar zij voor staat. Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen.
 
Op vrijdag 10 juni 2016 wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (4 t/m 10 juni 2016). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2016 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s. De nominaties daarvoor worden bekend gemaakt op 23 mei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*