’50 jaar lokale publieke omroep’: NLPO vraagt om content voor jubileumuitzending

In 2024 bestaat de lokale publieke omroep 50 jaar. Een goed moment om de sector extra onder de aandacht te brengen met onder andere een speciale website, een boek en een bijpassende tentoonstelling. Het wordt een cross mediaal project. 

Het is een jubileumjaar voor de gehele sector, dus alle lokale publieke omroepen. Het gaat niet alleen over de lokale publieke omroep maar NLPO wil juist ook de omroepen actief bij het project betrekken. Het jubileumjaar is over twee jaar, en de voorbereidingen worden dan ook ruim op tijd gestart. En bij die voorbereidingen heeft NLPO de hulp van de omroepen nodig.

Speciale thema-uitzending

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de NPO en de NOS hebben dit jubileum enthousiast omarmd. Ze zetten samen met de NLPO in op een thema-uitzending in het najaar van 2024 op landelijke televisie en lokale verhalen op de landelijke radio. De precieze invulling wordt in de komende maanden verder uitgewerkt, maar de NLPO begint nu al met de eerste oproep. 

Deel je content

NLPO is op zoek naar lokale content met impact, maar de uitvraag is breed. Denk aan ingrijpende lokale gebeurtenissen, speciale reportageseries, presentatoren die gestart zijn bij de lokale omroep maar nu landelijk bekend zijn, beelden van bijzondere woningbouwprojecten die nu enorm zijn gegroeid, etc. NLPO meldt: ‘We hopen te kunnen putten uit het rijke archief van de lokale omroepen, met waardevolle archiefbeelden. Het is een oproep aan omroepen om in hun archief te duiken en lokale content met ons te delen.’   

De content kun je naar de NLPO sturen via WeTransfer. Vermeld in de titel ’50 jaar lokale publieke omroep’ en in het bericht de naam van het item, omroep, publicatiedatum en een korte omschrijving. 

Vragen? Stuur een mail naar desmond.thuis@nlpo.nl 

1 Comment

  1. Vanwaar ineens die warme belangstelling van Hilversum voor de lokale omroep zeg? Ik dacht dat ik niet meer te choqueren viel maar het is ze wéér gelukt :o)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*