3FM kwestie ligt ook omroeproeppolitiek gevoelig

Er is al veel gezegd en geschreven over de kwestie rondom 3FM-dj Timur Perlin, die tijdens uitzending op de vingers getikt door zenderbaas Sharid Alles. Radiomaker Patrick van den Hoek heeft er zelfs al een soundboard van gemaakt. Toch is deze kwestie niet zomaar weg te zetten als hilarische blunder of relletje, maar een staaltje omroeppolitiek.  

Het interrumperen van 3FM-baas was immers vanuit haar NPO-rol ongepast, aangezien omroep BNNVara verantwoordelijk is voor de programma-inhoud. Timur Perlin is ook niet geheel op de hoogte van de organisatiestructuur, want zijn baas is niet zendermanager Sharid Alles, maar uiteindelijk Gert Jan Hox.

Ook lijkt de journalistieke onafhankelijkheid van de radiomaker onder druk te staan. Omroepsecretaris Wais Shirbaz van vakvereniging voor journalisten NVJ riep vandaag de NPO Ombudsman Margot Smit op in deze kwestie de nodige duidelijkheid te verschaffen. Naar verwachting zal zij binnenkort hier haar oordeel over geven.

Al met al is het een netelige kwestie, die zeer omroeppolitiek gevoelig ligt, maar daarnaast de toch al zwakke positie van 3FM-zendermanager Sharid Alles nog verder in verdrukking brengt. Het lukt haar immers al vanaf haar aanstelling in het voorjaar van 2018 niet om het marktaandeel van 3FM te verbeteren.

Marktaandeel 3FM:

7 Comments

 1. Wat de NPO ombudsman gaat zeggen? Heel simpel; een duur rapport waarbij er aanbevelingen van gemaakte fouten zijn maar dat Sharid Alles niets te verwijten valt.

  Onduidelijke complexe structuren qua communicatie/functies die voor verbetering vatbaar zijn. Dit soort managementaal dat je van dit soort vorstelijk betaalde managers kan verwachten

  Kortom we dronken een glas, we deden een plas en alles bleef zoals het was!

 2. Sharid Alles wilde de relatie met de platenmaatschappij niet verstoren werd vandaag gemeld. Allemaal begrijpelijk, maar had dat buiten live zendtijd besproken. Van die ombudsvrouw hoeven we inderdaad niets te verwachten. Dat hebben we al na die Kaag-documentaire gezien.

  • Wat bedoel je precies, Freek? En waar heb je dat gehoord, of gelezen over de platenmaatschappij?

   Ze waren wel bang dat Kaspah misschien bij Timur de geheime locatie zou noemen, en Sharid wilde die droplul geen kans geven om het feestje later die dag voor wat gelukkige prijswinnaars dat 3FM organiseerde op een geheime plek voor fans van Maneskin te laten verpesten!

   Geheim om t juist gezellig te houden, zonder Beatlestoestanden. Dus Freek, wat had de platenmaatschappij ermee te maken?

   En ik ben het met Sharid eens, maar ze zei tegen Timur dat ze meer wisten over Kaspah, maar niet wilde zeggen wat. Ook de meeste luisteraars vonden dat Timur niet moest bellen en alles bij elkaar heeft ie t daarom niet gedaan. Verstandig.

   Gisteren las ik op ad.nl (show) wat Sharid niet wilde zeggen over Kaspah en wat dat was staat in m’n vorige reactie onder het rellelepistel van Kicken.

 3. Grote probleem is dat mensen bij 3FM niet worden afgerekend op prestatie. Hoe kan zo’n dame daar nou jaren rondlopen zonder dat zij resultaten boekt?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*