3FM-dj’s van vroeger en nu openen tentoonstelling ‘Your Serious Radio’

Tentoonstelling bij Beeld en Geluid viert 50 jaar 3FM

Door gezamenlijk hun tags te zetten op een van de muren openden 23 dj’s en oud-dj’s van 3FM donderdagmiddag de nieuwe tentoonstelling van Beeld en Geluid. Met 3FM presents: Your Serious Radio viert Beeld en Geluid het 50-jarig jubileum van de zender en neemt het museum bezoekers mee terug naar hun jeugd en het 3FM van toen.

 

3FM-dj’s van vroeger en nu, van Herman Stok tot Eva Koreman, openden vandaag 3FM presents: Your Serious Radio door een wand van de tentoonstelling te taggen met hun naam. In de tentoonstelling pluggen bezoekers letterlijk in op de jeugdjaren waarin zij naar 3FM, Hilversum 3 of Radio 3 luisterden.

Bezoekers gaan bezoekers op basis van “profiling” terug naar hún jeugd, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma’s en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien gaan bezoekers zelf aan de slag door het maken van een jingle en het volpraten van een intro.

Ook kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij ontdekken 3FM met de speciaal voor hen ontwikkelde activiteiten Radio Actief (vanaf 4 jaar) en Stoorzenders (vanaf 6 jaar). Radio Actief brengt hen in beweging door ze bijvoorbeeld achter een ontsnapt 3FM-kuiken aan te sturen, terwijl ze met Stoorzenders herrie kunnen maken met in de muren verstopte geluiden uit het archief.

De opening van 3FM presents: Your Serious Radio vormde tevens het startschot voor de huidige dj’s om te vertrekken naar Pampus, dat tot en met zondag 4 oktober aanstaande de uitzendlocatie vormt voor alle 3FM-programma’s.

Your Serious Radio is mogelijk dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

3FM presents: Your Serious Radio
tentoonstelling in Beeld en Geluid
2 oktober 2015 – 26 juni 2016

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*