Olcay Gulsen: ‘Realitysoap was supersaai’

In de nieuwste aflevering van het programma “30 Minuten Rauw” met Ruud de Wild was Olcay Gulsen te gast. In het interview reflecteerde Gulsen op haar ervaringen tijdens de realityserie die zij samen met De Wild had gemaakt. Ze sprak openhartig over de kritiek die ze had ontvangen en hoe dit haar had geraakt.

Een van de commentaren die haar het meest had geraakt, was een column van Youp van ’t Hek. Gulsen verdedigde haar beslissing om naar Turkije te reizen en de plaatselijke bevolking te helpen, en zei dat niemand het recht had om daarover te oordelen. Ze voelde zich ook gekwetst door de suggestie dat ze voor eigen gewin handelde, omdat de reis juist ging over haar roots en familiegeschiedenis.

Ik wil de omroep niet teleurstellen, en ik heb wel mensen teleurgesteld. Dat vind ik vervelend. Dat wij niet scoren, interesseert me niet, want we zijn wel een behoorlijke hit op NPO Start. Ja, dat is wel de nieuwe wereld.

Olcay Gulsen

Daarnaast sprak Gulsen over de reactie van televisierecensente Angela de Jong, die zei dat ze Gulsen en De Wild niet herkende zoals ze hen kende. Dit raakte Gulsen diep en ze realiseerde zich dat ze een fout had gemaakt. Ze gaf toe dat de serie niet haar beste optreden was en dat ze misschien niet boeiend genoeg waren voor het publiek.

Gulsen benadrukte echter ook dat de serie positieve reacties had opgeleverd van mensen die waardering hadden voor haar openheid over persoonlijke problemen, zoals haar relatie met haar dochter. Ze was trots op de positieve impact die ze had gehad op sommige kijkers, maar voelde zich ook ongemakkelijk door de negatieve kritiek en de suggestie dat de serie geacteerd was.

Op de vraag of ze spijt had van de serie, antwoordde Gulsen dat ze gemengde gevoelens had. Hoewel ze trots was op bepaalde aspecten, betreurde ze dat niet het juiste beeld was getoond. Ze voelde zich schuldig tegenover de omroep en teleurgesteld dat ze niet de boodschap had kunnen overbrengen die ze voor ogen had gehad.

“Ik vind ik het superkut vind dat zo’n Remco van Westerloo, de baas van NPO 1, z’n nek uitsteekt, ons wil laten zien, en dat wij het gewoon hebben verpest door niet het goede te laten zien. Daar baal ik ontzettend van. En daar heb ik echt ontzettend de schurft over in. Terwijl het zo mooi kan zijn! Het gaat over cultuur, over religie, over afkomst.”

Olcay Gulsen

Desondanks was Gulsen dankbaar voor de positieve reacties en de groei die ze had doorgemaakt.

De gehele podcast is te beluisteren via alle grote podcastplatforms.

11 Comments

 1. Dit soort tv mag nooit meer op de lineaire tv, zet het gelijk op een online platform dan heeft niemand er last van. Dan kijken alleen mensen die in haar of in Ruud zijn geïnteresseerd. Je voorkomt dan de meeste negatieve berichtgeving.

  • Nee!
   Er zit een knop op je TV
   Die helpt je zo uit de puree
   Druk ‘em in en ga maar mee
   De bloemen buiten zetten

 2. Vanmiddag maak ik om 16 uur in een persconferentie bekend wat ik van de reactie van Olacy Gulsen in de podcast Rauw van Ruud de Wild over haar realitysoap vind. Ik zal hierbij de waarheid niet schuwen, niets uit de weggaan en ook Ruud de Wild niet sparen en ik zal vooral met mijn mening betrachten openhartig zijn. De NPO zal ik ter verantwoording roepen, ik ga namen noemen, zodat er lessen naar de toekomst worden getrokken, want er heeft veel op het spel gestaan. Veel, te veel. En dat het nooit, maar dan ook nooit meer zal gebeuren. Het was superkut en dan druk ik me nog beschaafd en bescheiden uit. Nu nog wel.

  Aanvang 16 uur, feestzaal Concordia, Hans Schifferssteeg 16, Bussum (bij Hilversum), boven sigarenmagazijn De vrije roker. Gratis koffie met roze koek. Iedereen van harte welkom.

  Tot straks.

 3. Mooie, openhartige serie. Hoe beroemd men ook is,achter de schermen zijn het gewoon aardige mensen zonder pretenties.

 4. Update vanuit café-restaurant De Jonge Herdershond aan de Uri Gellerweg in Bussum.

  Vanwege n bommelding – merde! – is de persconferentie n half uur later dan gepland begonnen, maar t was n goed, stevig, eerlijk en vooral hoogst noodzakelijk statement. Niet eens zozeer om Ruud en Olcya te schofferen met hun shit-prestatie, maar om de hoge heren en vrouwen die deze schijtsoap op NPO1 accordeerden eens te kakken te zetten en goed hun anus uit te vegen. Ik lust en lik ze rouw.

  Vanavond bij Shownieuws meer en kan je zien en horen welke shitty namen ik allemaal heb genoemd. Met foto’s van de daders. Ongehoord? Praat toch geen poep, daar veeg ik mn reet mee af, laat t ze maar dun door de broek lopen, stelletje schijtluizen.

  De opkomst was goed, vooral de media waren flink vertegenwoordigd, van Radio 1 tot Boulevard en van Telegraaf tv tot dus Shownieuws met wie ik n exclusief contract heb. Leuk dat Corina en Dirck er ook nog waren en jongens, hoe was de koffie en de roze koek? Lekker toch, veel voor weinig, voor niets! De toiletten waren ook gratis. Percies.

  Verder wil ik nog bedanken Henk Snee van sigarenmagazijn De vrije roker, Janneke Toverheks van Concordia (in n prachtig hot-pink-pak), Jules Segaar voor de techniek, Wilma en Henk voor de koffie en de roze koeken en speciale dank aan Maurice de Hont, Iris Hond en Martin Gaus. Bewaking en security: No dogs, no Italians allowed. En toiletpapier-supply, Femke Zwagerman. Ik ga aan t bier, maar eerst even bruintje de beer uitlaten op kamer 100.

  De honden blaffen, maar de karavaan trekt verder. En die karavaan, die karavaan ben ik.

  U2?

  Scheisse!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*