(recensie) Nokia Streaming Box 8010

Begin 2021 bracht Nokia de Android TV mediaspeler Nokia Streaming Box 8000 uit. De mediaspeler kreeg veel positieve recensies en werd gezien als goede aanvulling voor consumenten met een verouderde smart-tv. De Nokia Streaming Box 8010 is de krachtige opvolger van van de 8000 en biedt ook veel extra’s voor consumenten, die meer uit hun tv willen halen.

Waardig alternatief
De Nokia Streaming Box 8010, in Nederland gelanceerd door Quantis Electronics, is een online mediaspeler die draait op Android TV/Google TV. De nieuwe Streaming Box heeft op het gebied van snelheid en geheugen flinke stappen gemaakt en is een waardig alternatief de top online mediaspelers zoals Nvidia Shield TV en Apple TV 4K. Al is de 8010 qua prijs is de 8010 iets voordeliger dan deze concurrenten.

Games
Naast bekende media apps, zoals NLZIET, Videoland, Netflix en HBO+ kan de streamingbox ook veel gameplatformen aan, waaronder NVIDIA GeForce Now, Stream, Shadow en Boosterooid. Met een omweg lukte het ook om XBOX Gamepass werkend te krijgen. Dit biedt de mogelijkheid om zonder gameconsole high-end games te spelen door enkel een gamecontroller aan te sluiten.

Hardware
Het is goed te zien dat er niet is bespaard op de afwerking van de speler en de afstandbediening. De luxe afstandsbediening is voorzien van verlichte toetsen, een microfoon voor Google Assistent en de meeste functies kunnen met één druk op de knop worden uitgevoerd. Het ontwerp van de Nokia Streaming Box 8010 lijkt sterk op dat van de Apple TV. Aan de zijkant bevinden zich twee USB-poorten, waarvan één USB 3.0. De meeste populaire streamingdiensten in Nederland zijn al voorgeïnstalleerd. Mocht een app ontbreken, dan is deze te downloaden via de Google Play Store. De beeldkwaliteit is uitstekend en de mediaspeler werkt op Android TV 11.

De Nokia Streaming Box 8010 is zonder twijfel een uitblinker op het gebied van mediaspelers en kan zeker concurreren met andere high-end mediaspelers, waaronder Nvidia Shield TV en Apple TV 4K. De Nokia 8010 4k heeft een advies prijs van 149 euroen is daarmee prijstechnisch zeer concurrerend.


Nokia Streaming Box 8000
TVsimpel biedt momenteel de Nokia Streaming Box 8000 aan in een voordelige bundel met een jaar abonnement met NLZIET Extra. De Nokia Streaming Box 8000 is een mediaspeler met veel gelijke functies als de 8010. Met de bundel profiteer je van €60,- voordeel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*