UPDATE: Zorgen bij NBF om uitkering zelfstandige tv-makers

De gemeente Hilversum is maandag overspoeld met telefoontjes van zzp’ers die aangaven in grote nood te zitten. Zij werden, volgens De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en TV-makers (NBF), door medewerkers van de gemeente te verstaan gegeven dat de gemeente wil voorkomen dat de zzp’ers te veel geld ontvangen, wat dan later weer terugbetaald moest worden. De gemeente Hilversum heeft zojuist aangegeven dat wat de NBF suggereert niet klopt.

NBF heeft de gemeente Hilversum dringend verzocht de betreffende zzp’ers met spoed van een tweede voorschot te voorzien, maar volgens hen weigert de gemeente dat. De branchevereniging heeft de gemeente ook gewezen op het feit dat hun handelen volstrekt in tegenspraak is met de intentie van de TOZO-regeling. ‘Het is buitengewoon wrang dat de juist de gemeente die er prat op gaat ‘Mediastad’ te zijn, een grote groep zelfstandigen in de audiovisuele sector, zo in de steek laat’, aldus NBF-voorzitter Anton Scholten.

UPDATE:
De woordvoerder van de gemeente heeft een reactie gegeven op de communicatie vanuit het NBF:

Het klopt niet wat de NBF suggereert. De gemeente Hilversum heeft veel oog voor haar ondernemers. Juist daarom hebben we bij de start van de TOZO regeling snel gekoerst op het verstrekken van voorschotten. In april zijn alle voorschotten TOZO voor de maand maart betaald. Allemaal binnen vier weken na de aanvraag. Medio mei volgen uitkeringen over maart en april. Hiervoor zijn de geschatte inkomsten nodig. Begin juni betalen we de uitkering van de maand mei.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*