FunX geeft statement over staken Ramadan Night

Vorig jaar lanceerde FunX ‘Ramadan Late Night’. Onder deze naam bracht het station verhalen waarin de beleving van de ramadan centraal stond in de vorm van een radioprogramma, maar ook online, op social media en in de vorm van een podcast. Dit jaar werd het programma abrupt gestaakt door bedreigingen. FunX heeft een statement gepubliceerd, die hieronder 1 op 1 te lezen is.

Op basis van de vele positieve reacties van zowel publiek als gasten die bij de vorige editie hun verhaal deden, hebben we ervoor gekozen dit concept dit jaar te herhalen. Dit heeft onverwacht heftige reacties op social media opgeroepen. Muziek en ramadan gaan volgens sommigen niet samen en daarom zou het programma van naam moeten veranderen. Diverse medewerkers van FunX en hun omgeving zijn met de dood bedreigd en aangezien hun veiligheid vooropstaat hebben we extra beveiliging in moeten huren. Een voor ons onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen.

Er zijn gelukkig ook mensen geweest die wel op een respectvolle manier hebben aangegeven waarom zij de naam ‘Ramadan Late Night’ ongepast vinden. Die feedback nemen wij serieus. FunX staat altijd open voor kritiek en alle content die wij maken, maken wij samen met onze doelgroep. Het gesprek met het publiek voeren over maatschappelijke onderwerpen betekent dat je ook bereid moet zijn naar elkaar te luisteren. Dat is de kracht van FunX.

Daarom hebben we besloten de show ‘Ramadan Late Night’ te schrappen. Tegelijkertijd geldt dat de ramadan nu een dagelijkse realiteit is in het leven van een deel van ons publiek en dus zullen wij dit onderwerp niet uit de weg gaan. Ons doel is nu meer dan ooit om mensen in deze tijd samen te brengen met inspirerende verhalen, tips, recepten etc. Dit zullen we vanaf vandaag doen door dit onderwerp een plaats te geven door onze hele programmering en op al onze kanalen, waarmee we de impact van onze boodschap juist denken te vergroten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*