Zilveren Camera steeds meer multimediaal

Hilversum is niet alleen de stad van de mediabedrijven, maar ook de stad waar de nieuwsmakers bij elkaar komen. Dat zei burgemeester Broertjes zaterdagavond tijdens de uitreiking van de Canon Zilveren Camera (die voor het eerst in de Mediastad plaatsvond) in een stampvol Museum Hilversum.

De Zilveren Camera, die dit jaar werd gewonnen door Eddy van Wessel, met een fotoserie over strijders in Irak tegen de Islamitische Staat IS, is al lang geen wedstrijd meer om de beste Nederlandse nieuwsfoto. Het is een multimediaal spektakel geworden, waarbij ook films en verhalen worden gehonoreerd.

Zo wonnen fotograaf Marieke van der Velden en filmmaker Philip Brink de prijs voor de Vernieuwende Journalistiek met hun project The Island of all together. Daarin is een film opgenomen, waarin toeristen en vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos met elkaar praten over de gewone dingen in het leven.

http://www.theislandofalltogether.com/nederlands/

De uitreiking van de Zilveren Camera 2015 is ook de aftrap van een expositie, die tot eind februari in Museum Hilversum te zien is. Verder wordt er vanaf 6 februari ook een festival voor de nieuwsfotografie georganiseerd, met o.a. een medialab.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*