Hilversum onderscheidt oud-directeur Omroepmuseum

Oud-directeur Jan Vos van het Omroepmuseum, de voorloper van het Instituut Beeld en Geluid, heeft dit jaar de Mediakorrel van de gemeente Hilversum gekregen. Met deze prijs wilde gemeentebestuur dit keer de bewaarders van het mediagoed eren. “Hilversum is ook een stad van bewaarders”, zo zei mediawethouder Jaeger zondagmiddag tijdens de uitreiking in Museum Hilversum.

Vos speelde alle complimenten en lof in zijn dankwoord meteen door naar de vele vrijwilligers van destijds. “Ik ga gelijk nuanceren. Dat museum (uit de jaren 80, red.) was niet mijn verdienste, maar van al die gepensioneerde vrijwilligers en rondleiders die met hun persoonlijke verhalen kleur gaven aan het geheel”.

“Maar ik ben wel trots op deze onderscheiding. Ik hoop van harte dat Mediastad voor Hilversum een begrip zal blijven”.  Wethouder Jaeger voegde eraan toe dat Museum Hilversum en het huidige instituut Beeld en Geluid daarin als bewaarders van mediavakmanschap een belangrijke rol kunnen spelen. (foto Twitter Wimar Jaeger)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*