YouTube en Facebook voeren betaalde videokanalen in

YouTube en Facebook gaan betaalkanalen invoeren voor sommige videomakers. Bij Youtube beginnen de tarieven bij 5 dollar per maand.

Youtube wil geld gaan vragen voor premium content en exclusieve livestreams. Daarnaast is het geld bedoeld om meer inkomsten voor makers te genereren. Momenteel verdienen video-uploaders circa 1 euro per 1.000 views aan Youtube advertising (exclusief hun eigen branded contentdeals). Voor vloggers met grote aantallen volgers en beperkte kosten is dit wellicht interessant, maar professionele videomakers met nationaal gerichte content is dit vaak onvoldoende.

De belangrijkste reden om in de betaalkanalen in te voeren is dat contentmakers niet langer zijn aangewezen op inkomsten uit reclame. Youtube hoopt hiermee ook kwalitief hogere content op haar platform te krijgen. Iedereen die lid is van het YouTube Partner Program en meer dan 100.000 volgers heeft kan voortaan geld gaan vragen. De uitrol gebeurt geleidelijk en YouTube gaat overigens wel eisen stellen aan de kwaliteit van deze premium content.

Ook Facebook heeft aangekondigd dat sommige Facebook-groepen voortaan een betaalmodel kunnen invoeren. De beheerder van zo’n Facebook-groep kan dan een maandelijks tarief vagen voor deelname.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*