Yannick Eling wordt Chef Nieuws bij BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio krijgt een nieuwe Chef Nieuws. Yannick Eling ruilt per begin april zijn functie als eindredacteur van het middagprogramma The Daily Move in voor de positie van Chef Nieuws. Dat meldt hij vanmiddag op zijn LinkedInpagina. Met die functie wordt hij verantwoordelijk voor de nieuwskeuzes die BNR maakt. Hij schrijft: “Samen met het geweldige team ga ik aan de slag om onze ondernemende doelgroep nóg beter te bereiken met onze uitzendingen, podcasts en online.”

Eling begon twee jaar geleden als eindredacteur van The Daily Move. Dat startte toen als nieuw programma met Kees Dorresteijn en Liesbeth Staats als presentatoren. Eling heeft dat programma samen met het team ontwikkeld. “In de tussenliggende periode zijn we gegroeid naar een goed beluisterd programma met een mooie combinatie van nieuws en verdieping. Ik ben daar enorm trots op. Gelukkig blijf ik hun grootste fan en kan ik nog steeds iedere dag blijven luisteren”, schijft hij. 

BNR is de afgelopen tijd flink gegroeid in bereik. Afgelopen week noteerde de zender voor de tweede keer in korte tijd een marktaandeel van 1%. Voor deze twee mijlpalen was het 14 jaar geleden dat de zender zo hoog scoorde. Wie Eling gaat opvolgen als eindredacteur van The Daily Move is nog niet bekend. 

Naast zijn werk bij BNR is Eling ook regelmatig te horen als vaste commentator op Studio 040 bij wedstrijden van PSV. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*