Patrick Kicken: Even wat korte radioroddels op een rij

[BLOG] Soms komt je iets ter oren en denk je ‘oh ja, leuk maar niet juicy genoeg voor een column’. Ik heb de afgelopen weken een aantal dingen gehoord die maar blijven jeuken dus laat ik ze maar opschrijven anders moet ik er dadelijk nog een zalfje voor halen ook. Of ik vergeet ze gewoon en kan jij er niet van meegenieten. Gaan we.

Eerst maar even dat Gordon verhaal. Het speelt nog steeds dat hij weer met een partij in gesprek is over een radioshow. Ik blijf zeggen dat dat bij Radio 10 is, wellicht niet voor de ochtend maar voor de middag, waar ster deejay Rob van Someren al een flink aantal weken afwezig is na het winnen van een aantal rechtszaken richting Talpa over o.a. een bonusregeling.

Over Talpa gesproken: het verhaal gaat dat ze naarstig op zoek zijn naar een grote andere mediapartij om mee samen te werken, om zich te wapenen tegen het enorme machtsblok als DPG fuseert met RTL. De naam van filmproducent Paramount Pictures gaat rond als partij waar Talpa mee zou willen samenwerken. Ook Mediahuis zou hoog op het verlanglijstje staan van Ome John om een partnership mee aan te gaan.

De reden dat Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof bij NPO Radio 2 zijn weggegaan richting het lekke Veronica schip is er weer eentje uit de categorie ‘zelfoverschatting’: ze schijnen duidelijk gemaakt te hebben bij 2 dat ze daar de hele week de middagshow wilden doen zodra Ruud de Wild het bijltje erbij neergooit. Er is ze te kennen gegeven dat ze dat op hun spreekwoordelijke buik konden schrijven, waarna ze besloten hebben om weg te gaan.

Bij 3FM zijn ze nog steeds aan het peinzen over een nieuwe ochtendshow met Barend en Wijnand, zeker nu het duo Tom en Joe niet lijkt aan te slaan. Zij worden intern al Stom en Joe genoemd.

Coen en Sander beginnen in mei met hun ochtendshow bij JOE, waar het marktaandeel nu nog rond de 4% blijft hangen.

En over ochtendshows gesproken, de huidige vervanger van Gerard Ekdom tijdens vakanties enzo, Lex Gaarthuis, lijkt vooralsnog de gedoodverfde opvolger van hem als Dr. Pop in juni het bijltje erbij neergooit. Zijn naam wordt genoemd. Ze willen het dus gewoon in house oplossen bij Radio 10, althans voor de ochtend.

Dan nog een mooi verhuisnieuwtje: bij het nieuwe pand van DPG media, waar radiostations Qmusic en JOE ook gevestigd zullen worden, komen nagenoeg geen parkeerplaatsen gaat het verhaal: je komt maar lekker met OV of met de fiets naar je werk. Heerlijk woke, milieubewust én dwingend voor het personeel.

Over verhuizen gesproken: in oktober moet de boerderij van die andere Vlaamse mediareus, Mediahuis/RadioCorp in Naarden leeg opgeleverd worden als ze met alle zenders verkassen naar het sfeervolle DDR gebouw op de Basisweg in Amsterdam waar nu al de Telegraaf zit. Opvallend is de naam die als projectmanager is aangesteld.. ex-Talpa chefje Jens Timmermans! Zien we daar de eerste tekenen van het pact dat gesloten is tussen De Mol en de andere Belgen of kijk ik teveel documentaires over Rusland.

Ik zal van het weekend nog wat andere dingen toevoegen die ik nu vergeten ben dus blijf deze blog verversen! En als je zelf nog wat leuks gehoord hebt, voel je vrij het hier beneden bij de comments te plaatsen. Wil je me op mijn openhartigst horen, luister dan onderstaande podcast. Goed weekend!

Patrick Kicken

56 Comments

 1. Geen update over radiobaas Jurre die eerst een relatie had met z’n secretaresse, vervolgens haar een mooi baantje bezorgde en daarna, van οnze belastingcenten, haar een oprotpremie moest betalen?

 2. Hilarisch dat je maar over Gordon blijft schrijven in combinatie met Radio 10. Iets met een vlek en erin blijven wrijven, verstandige keuze. Net als vorig jaar blijf je maar gokken in de hoop dat er een keer wat bij zit. Het is al lang geleden dat radiopartijen haast hadden of zelfs te laat waren met het sturen van persberichten omdat je eerder was. Het brengen van nieuwtjes is in dezelfde dalende trend beland als dat van je carriere als jock, sneu.

 3. Mag jij zeggen Dekkertje, de bruine eleboog dj, heb jij überhaupt wat bereikt zonder je elleboog te gebruiken. Triest ventje ben je. Gelukkig ben je niet meer te ontvangen!

  • Nou, ik vind het een prima keuze. Lekker gevat én humor. En niet teveel sidekicks dus iets meer vaart. Ik vind het programma van Ekdom ook stukken beter zonder Evelien. Ekdom is dan gewoon beter in vorm.

   • Lex maakt fijne radio en is creatief. Laat met Lex was een van mijn favoriete shows. Een ochtendshow met hem zou ik ondanks de matige muziek op 10 zomaar opzetten.

 4. De vrijdagmiddagshow van Eddy Keur op 2 haalt een energie level wat de meeste ochtend-/middagshows niet halen. Bijzonder dat anno 2023 een 65-jarige man dit wel lukt en veel jongere makers niet. Hoe zou dat toch kunnen. Is het die heerlijke vormgeving? Of toch z’n zus en neefje. 😉

  • Eddy zou eigenlijk gewoon de hele week de middag show moeten doen op Radio 2. Zonder Winston graag, heeft echt 0 toegevoegde waarde.

   Je gaat hoe langer hoe meer aan Ruud de Wild horen dat hij er echt totaal geen zin meer in heeft.

 5. Sky Radio zou ook enige jaren geleden verkocht worden aan DPG.

  Rusland is zelfs zeker bezig om in de meest luchtige facetten binnen onze nieuwsvoorziening Fake-news te verspreiden ?

 6. De VPRO heeft bekendgemaakt dat radiopionier en radiomaker pur sang Peter Flik op 85-jarige leeftijd in Hongarije is overleden. Ik ken hem nog goed van De Hoogwerkers dat hij met Cor Galis maker en hij was de bedenker en maker van Het Gebouw. Bon voyage.

  • De Hoogwerkers kan als legendarische radio worden beschouwd. Voor in de aflevering dat ze met de hoogwerker een lantarenpaal een zet geven. Galis kwam niet meer bij.

 7. “Over verhuizen gesproken: in oktober moet de boerderij van die andere Vlaamse mediareus, Mediahuis/RadioCorp in Naarden leeg opgeleverd worden…”

  Ik dacht dat daar ook nog een uitgeverij in zat, maar misschien dat ik er naast zit…

  • Als je wat gezellig vermaak en vertier wil dan zijn de tweets van Willem Doreleijers ook aan te raden, die windt er ook geen doekjes om: https://twitter.com/DoreleijersW

   Ik hou er op zich wel van, geen blad voor de mond. Het is jammer dat ze er op de radio geen ruimte voor krijgen, zou Van der Goes en Doreleijers wel eens zo brutaal on-air willen horen

   • En Nu opeens verdwenen uit de programmering terwijl Timmermans aanhangers van der lende en Hoogendoorn wel gehandhaafd blijven gezegt genoeg toch

   • O ik klik dat account aan en zie meteen dat het een Hamilton fan en een Max Verstappen hater is, en dat schept een enorme afstand. Hij heeft een zware nacht gehad omdat Hamilton er in de tweede ronde van de kwalificatie uitvloog (sinds 2010 niet gebeurd als ik het goed heb), en gaat dat dan afreageren op de dominantie van Red Bull. Wat totaal nergens op slaat, want Mercedes doet het ook slecht ten opzichte van andere teams.

 8. Woutertje van der Goes mag heel blij zijn dat al zijn huidige en oud redactieleden + producers niet uit de school durfden te klappen de afgelopen jaren. Want als 1 iemand in Hilversum zich schreeuwend, met denigrerende opmerkingen en zelfs jaja gooiend met spullen onwerkbaar heeft gemaakt is het Wouter vd Goes wel.

  • “Off-topic Wouter, maar ik hoop echt dat je beter je best gaat doen bij je rubriek De Vergeten 5. Ik juich dat initiatief van harte toe, maar wil echt verrast worden, en niet door niemendalletje Opposites Attract, dat toevallig 2 jaar niet gedraaid is.”

   “Bijzonder Eddie. Dat je het kennelijk gerechtvaardigd vindt om jouw muzieksmaak als standaard te stellen. Gelukkig werkt het zo niet. Evengoed dank voor het meedenken.”

   Twee jaar geleden op Twitter. Mijn eerste reactie gericht aan Wouter en meteen geblokkeerd. Ik heb er later excuses voor gekregen van NPO Radio 2, en de suggestie werd gewekt dat ze er later nog op terug zouden komen. Wat nooit gebeurd is.

 9. Parkeren voor de deur is natuurlijk een verworven recht!

  Wat moet je dan anders zeggen als organisatie als er geen parkeerplaatsen zijn? Je kunt ze toch niet toveren? Niks met woke te maken. (Een term die toch eigenlijk alleen nog maar door ‘rechts’ wordt gebezigd voor alles waar ze zichzelf niet in kunnen vinden).

 10. Is er eindelijk nog nieuws omtrent giel zijn hobby zender Radio4all bijna april en nog steeds geen nieuwe naam ??

 11. Mmm, cobus geboycot bij rob omdat hij 1 dag bij evers wil zitten! Cobus wou 4 dagen somertijd willen doen en 1 dag evers! Rob wou dat niet!! Iets met haantjesgedrag!!😅😅😅

 12. Vintage Veronica verdwijnt per 1 april, en neen dat is geen grap. Alle gepresenteerde programma’s op dit themakanaal zijn inmiddels geschrapt als voorbode op wat komen gaat; einde Vintage Veronica…..Nog onduidelijk wat de vervanging gaat zijn.

 13. Patrick wat gaat er trouwens met Rick van Velthuysen gebeuren? blijft hij bij radio Veronica? Het weekend doen?

  Ik zie hem ook wel weer het weekend doen bij 538, om ook beetje ervaring in het weekend te brengen bij 538. Of wellicht ook jonge talenten te coachen zoals bijv. Dylan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*