Uitzendrechten Formule 1 naar Viaplay, Ziggo, Canal+, Prime Video of een andere partij?

Naarmate het Formule 1-seizoen 2024 voortraast, groeit de spanning rond de toekomst van de uitzendrechten in Nederland. Met Viaplay als huidige houder voor het derde opeenvolgende jaar, hangt de vraag in de lucht of zij de rechten voor 2025 zullen behouden of dat een ander, zoals Ziggo of mogelijk zelfs een derde partij, de felbegeerde uitzendrechten zal verkrijgen. Verwacht wordt dat Formula One Management (FOM) in april een besluit zal aankondigen over wie de rechten voor de komende drie seizoenen mag verwerven.

Viaplay ziet de Formule 1 als een cruciale factor in haar Nederlandse succes. Ondanks beweringen dat het bedrijf ook zonder F1 een toekomst in Nederland heeft, lijkt dat zonder de miljoenenpubliekstrekker op zijn zachts gezegd ‘een uitdaging’. Ziggo Sport, dat na 2021 de rechten verloor, ziet in de F1-rechten een kans om haar kijkcijfers aanzienlijk te verbeteren. Met de recente verwerving van de rechten voor Europese voetbalcompetities, zou de Formule 1 de ultieme aanwinst zijn.

Sportmarketeer Chris Woerts onthulde recent dat er naast Viaplay en Ziggo nog een bod is uitgebracht door een onbekende partij, met Amazon Prime en het Franse Canal+ als mogelijke gegadigden. De aanwezigheid van meerdere bieders kan de prijs alleen maar opdrijven, en een tweede biedingsronde is niet uitgesloten.

Hoewel de prijs een belangrijke factor is, kijkt FOM verder dan enkel financiële overwegingen. Aspecten zoals, bereik, de presentatie en mogelijke pakketdeals voor meerdere landen spelen ook een rol in de besluitvorming. Met de rechten voor Scandinavië al in handen, zou Viaplay kunnen profiteren van zo’n pakketdeal, terwijl Canal+’s ervaring met de Formule 1 in Frankrijk een combinatie met Nederland interessant maakt.

5 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*