Wouter van der Goes presenteert Top 40 Hitdossier op NPO Radio 2

Wout2day presenteert deze zomer klassiekers uit de Top 40 in Het Top 40 Hitdossier op NPO Radio 2. Van maandag tot en met donderdag blikt Wouter van der Goes tussen 18.00 en 20.00 uur terug op hitlijsten uit het verleden. Hij gaat vanaf 20 juli tot en met 13 augustus elke avond terug in de tijd.

Wouter van der Goes duikt in de geschiedenis van de Top 40, die al sinds 1965 wordt uitgezonden. Elke dag behandelt hij twee lijsten en vertelt hij je de leukste nieuwsfeiten van toen. In de eerste uitzending wordt hij vergezeld door niemand minder dan Mister Top 40 en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, Erik de Zwart. Wouter kijkt uit naar deze zomer vol hits: “Eindelijk is de Top 40 op NPO Radio 2 te beluisteren. En terecht! De Top 40 is een instituut. Een programma waar we allemaal mee zijn opgegroeid. Het is geweldig om gebruik te kunnen maken van de archieven van de Stichting Nederlandse Top 40 en deze zomer muzikale herinneringen op te halen. Liedjes die iedereen kent… of herkent.”

Erik de Zwart, voorzitter stichting Nederlandse Top 40, is ook blij met de geplande uitzendingen: “De Top 40 is het muzikale geweten van Nederland. Of je nu in de ‘60’s, 70’s, 80’s, 90’s, 00’s of 10’s bent opgegroeid, je wilde op vrijdag weten wat de nummer 1 van het land was. Wouter gaat de komende weken een bloemlezing van oude Top 40 lijsten ten gehore brengen op NPO Radio 2 en daarmee voor velen een vertrouwd gevoel terugbrengen.”

Het Top 40 Hitdossier is vanaf maandag 20 juli tot en met donderdag 13 augustus elke maandag tot en met donderdag tussen 18:00 en 20:00 uur op NPO Radio 2 te beluisteren.

6 Comments

  1. ‘Radio 2 en 3 zijn te commercieel en moeten worden opgeheven’ en nu gaat meneer de Zwart er gewoon bijzitten.

  2. Leuk maar, dit hoort in deze tijd niet meer thuis bij de publieke omroep.
    Dit past nou juist heel goed bij Veronica. Ze hebben het een tijdje gedaan toen de Erik de Zwart daar de baas was. Werkte heel goed voor die zender maar het was weer eens niet goed genoeg voor John de Mol.

  3. Dus een publieke zender als Radio 2 mag geen oude Top 40 hitlijsten uitzenden ? Wat een dogmatische onzin. Zeker liefhebbers van de verzuiling.

  4. @Frank Het gaat mij om de samenwerking met een commercieel bedrijf. Als Radio 2 iets als dit wil doen (wat heel leuk is laat ik dat wel even zeggen) dan heeft het daar toch niet persé een samenwerking met de TOP40 voor nodig?

  5. Oh en dat heeft helemaal niet met verzuiling te maken. Waar overigens niets mis mee was. Die is er nu niet meer waardoor de verschillende omroepclubjes eigenlijk overbodig zijn geworden. Helemaal na al die fusies.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*