WNL-presentatrice Maaike Timmerman kritisch op Baudet na fake news-verwijt

Presentatrice Maaike Timmerman heeft in Goedemorgen Nederland hard uitgehaald naar FVD-leider Thierry Baudet. Die noemde het NOS Journaal tijdens het programma ‘fake news’. WNL neemt nadrukkelijk afstand van die uitspraak.

“U noemde het NOS Journaal ‘fake news’, daarmee draagt u bij aan polarisatie”, zegt Timmerman. “U lacht er steeds om, maar er worden journalisten bedreigd. Medewerkers van de NOS kunnen niet meer met hun logo zomaar ergens naartoe, zij worden belaagd.”

De NOS vindt het „onverantwoord” dat omroep WNL politici laat fungeren als medepresentator in een journalistiek programma. WNL-baas Bert Huisjes gaf hierop een reactie via VillaMedia: “Ik begrijp dat de aantijging van Baudet over fake news voor de NOS erg gevoelig ligt, gezien de geloofwaardigheid die in twijfel wordt getrokken en de onveilige gevoelens die er leven bij journalisten. Bij WNL zijn vanuit de NOS emotionele en beledigende berichten binnengekomen. Dat vind ik niet passend, maar gezien de emoties toch te begrijpen.”

9 Comments

 1. Een presentator van een nieuwsprogramma behoort kritische vragen te stellen. Mevrouw Timmerman heeft haar werk dan ook naar behoren gedaan.

  • Dat is waar. Alleen valt het op dat WNL wel erg vaak links georiënteerde meningen in de uitzending heeft.

 2. Meneer Baudet doet de laatste weken steeds meer een “Trumpje”…………

  Hij zal ook nu ook de verkiezing uitslag wel aanvechten………….pfffffffffffffffffffffffffffffffffff
  Schelden op de Omroep maar wel langskomen. Hypocriete man. Maar ja, lekker salaris als je in de kamer zit.
  ( sinds 1 januari 2021 op z’n minst 8.431,26 euro bruto per maand uitgezonderd vacantie geld etc. )

 3. Vreselijk programma is Goedemorgen Nederland. Totaal geen toegevoegde waarde op deze manier. Behandelen eigenlijk gewoon het zelfde als de NOS Journaals tussendoor met ook nog eens het weer en de files. Alsof je aan dat laatste op tv wat hebt als je in de auto zit. Het programma kent ook nog eens een hele lange zomer en winterstop (behalve het corona jaar) en het word door helemaal niets vervangen. Het voegt dus helemaal niets toe in de ochtend. En waarom die vee te vrouwelijke inslag? Daar horen een aantal mensen te zitten waarin je wat herkenning ziet maar bij Goedemorgen Nederland zitten alleen maar vrouwen met hele grote bossen haar. Doordat WNL zich zo op de ochtend focust zijn ze heel weinig zichtbaar en ze beweren het rechtste geluid uit te dragen maar daar zie je in de programma’s helemaal niets van terug. Al helemaal niet bij die enge Rick Nieman op zondagochtend. WNL op zondag, ook zo’n totaal overbodig programma aangezien daar al sinds jaar en dag Buitenhof (daarvoor Het Capitool) geprogrammeerd staat.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*