Boudewijn Beusmans CEO bij NewBe

Boudewijn, tot voor kort CEO bij EndemolShine en daar verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland, België, Scandinavië en Duitsland, is per 1 maart als CEO en partner toegetreden tot het snelgroeiende NewBe.

Jeroen Koopman, oprichter en eigenaar van NewBe: “Ik voelde in de groei van NewBe mijn rol zich al langer opsplitsen in een rol van een CEO en die van een creatief initiërende ondernemer. Het was voor mij duidelijk dat mijn passie meer ligt in die creatieve rol. Maar pas sinds ik Boudewijn ontmoette voelde ik de ruimte en zekerheid om de CEO-rol ook echt aan iemand anders toe te vertrouwen. Ik kan niet enthousiaster zijn over deze stap nu met hem.”

Boudewijn: “Je hebt soms heel snel een klik met iemand. Dat je weet dat het klopt en dat je een goed team zal worden. Dat had ik onmiddellijk met Jeroen. Zijn creatieve ondernemerschap, oog voor talent en enthousiasme hebben van NewBe, samen met het ijzersterke team, al een van de meest diverse en vernieuwende producenten van Nederland gemaakt. Ik geloof in de ambitie van NewBe om de wereld te veroveren en vind het een fantastische uitdaging om dat in mijn nieuwe rol mede vorm te geven.”

NewBe is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke producenten van Nederland en richt zich met fictie- en non-fictietitels zoals Gewoon Boef (Videoland), Misfit (Netflix), maar ook de Heartbreak High reboot (Netflix), SingleTown (HBOMax) en films als Meskina volledig op de streamermarkt.

Jeroen zal in zijn nieuwe rol verantwoordelijkheid nemen voor het creatieve team en daarbinnen het initiëren van grote nieuwe films en series, maar ook het opstarten van nieuwe vestigingen waarvan NewBe België de eerste zal zijn.

Jeroen en Boudewijn: “We denken over veel zaken hetzelfde, hebben een vergelijkbare visie en strategie en hebben (niet in de laatste plaats) beiden een dochter die Amélie heet! Maar naast veel overeenkomsten, hebben we ook een volledige complementaire persoonlijkheid en area of expertise. Jeroen meer creatief initiërend en naar buiten toe tredend. Boudewijn meer strategisch, coachend en professioneel organiserend. Maar beiden met hetzelfde einddoel: NewBe tot hele grote hoogte laten groeien.”

1 Trackback / Pingback

  1. Deze ondernemers gaven een nieuwe CEO de leiding over hun ‘kindje’ - MT/Sprout

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*