‘WNL liet de oren hangen naar de wensen van de NPO’

Omroep WNL ziet zichzelf als ‘de kiloknaller van de publieke omroep; veel programma voor weinig geld. Dat doel wordt gerealiseerd over de ruggen van jonge medewerkers met flexibele contracten en weinig zeggenschap. Dat zegt Margreet Spijker, ex-presentator van WNL en een van de presentatrices die onlangs naar buiten kwam met scherpe kritiek op de interne verhoudingen bij de omroep van Bert Huisjes. Die omroep heeft naar haar mening te veel de oren laten hangen naar de NPO. Kritische programmamakers werden er uitgewerkt om de NPO tevreden te stellen, vermoedt ze. ‘WNL leverde het piratenbootje in een kreeg er een cruiseschip voor in de plaats’. Die welwillende houding werd naar haar mening beloond met geld en zendtijd.

lees hier het gehele interview:

2 Comments

  1. Fons van Westerloo (thans 78) zit 14 jaar in de Raad van Toezicht en kreeg ondanks de ‘regels’ telkens ontheffing (wat heb je dan aan de regels). Zou hij dan op zn 77e dan alsnog afzwaaien uit de Raad van Toezicht?
    Bas Eenhoorn (VVD) zat er ook langer dankzij ontheffingen meer dan voorgeschreven: Van 30 juni 2012 tot 1 juli 2023. Hij startte op zijn 66e en zat tot zijn 77e.
    Mirjam van ’t Veld (CDA) was van november 2014 tot januari 2024 lid van de Raad van toezicht. Zij is vervangen door de Amersfoortse CDA-wethouder Micheline Paffen-Zeenni

    Loek Hermans (VVD) wordt deze maand 73. Je kan je afvragen als je 2 van de 3 leden boven de 72 hebt of dat gezond is.

    Oftewel je bent of in de 70 en/of politiek actief en het liefst ook nog (politiek) omstreden. Dan mag je in de Raad van Toezicht van WNL.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*