Wisselende reacties op financiering Songfestival

Door de winst van Duncan Laurence mogen NOS, NPO en AVROTROS in 2020 het Songfestival in Nederland organiseren. De financiering zal naar de verwachting zo’n 30 miljoen euro gaan kosten.

Premier Rutte stelt niet direct extra budget hiervoor vrij. Hij zei ‘eerst te willen kijken hoe het loopt’. ,,Om er nou meteen belastinggeld in te steken…’’

CDA-Kamerlid Harry van de Molen is wel voor.  ,,Dit komt één keer in de 45 jaar voor en is een waanzinnige kans om Nederland op de kaart te zetten’’, vindt Kamerlid Harry van der Molen. ,,Ga dan niet meteen je politieke hobbelpaard beklimmen en zeggen dat er geen extra geld bij kan’’, vertelt hij aan het AD.

Shula Rijxman meldde gisteren in de Perstribune dat ze hoopt dat het Rijk alsnog een bijdrage voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival wil doen. “Ik mag aannemen dat ook premier Rutte wil nadenken over hoe we dat met elkaar gaan financieren.” Samenwerking met de commerciële omroepen sluit Rijxman uit. ‘Dat is niet de eerste gedachte.’

Programma Özcan Akyol noemt de kritiek op de financiering van het Songfestival ‘calvinistisch gezeik’:

2 Comments

  1. Dit slaat gewoon nergens op, Duncan Laurence hebt het gewoon geflikt door de finale te gaan,dit gebeurt niet elke keer. Waar is Rutte in godsnaam mee bezig, geef die man toch een kans en draai er niet om heen met het domme gezeik van het extra geld niet te financieren voor songfestival in Nederland. Iedereen staat achter Duncan probeer hem maar eens na te doen. Hij hebt er tenminste alles gegeven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*