Winnaars TV Knollen bekend

Een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier Ring Gala zijn in De Ochtend Show to go de winnaars van de TV Knollen voor slechtste programma’s bekendgemaakt.

De publiekprijs voor het slechtste tv-programma van vorig seizoen is gewonnen door 6 Inside. De Juryprijs gaat naar RTL Late Night met Twan Huys als ‘winnaar’ van slechtste programma tv- seizoen 2018/2019. De prijs voor ‘TV Blunder van het Jaar’ gaat naar Yvon Jaspers voor haar optreden in Pauw.

Deze nieuwe Nederlandse televisieprijzen worden sinds dit jaar uitgereikt door vakmediaplatform Spreekbuis en zijn een afgeleide van De Loden Leeuw (voor slechtste reclame) en de internationale Razzie Awards voor slechtste film. De Juryprijs en ‘TV Blunder van het Jaar’ werd gekozen door de juryleden Richard Otto (uitgever Spreekbuis), Maarten Hafkamp (mediajournalist Adformatie) en Vincent Bijlo (columnist en cabaretier).

Publieksprijs
De Publieksprijs gaat naar ‘6 Inside’ (SBS 6). Een inzender meldt: “Albert Verlinde wist met zijn ́RTL Boulevard-killer ́ nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing.” Een andere inzender: ‘6 Inside was een nieuwsprogramma, zonder nieuws’.
Andere programma’s die het publiek veelvuldig instuurde, waren onder andere Businessclass, VTBL, Koffietijd!, Celebrity Call Center, Love Island, House of Talent, JENSEN!, DanceSing, Caveman en Zomer met Art.

Juryprijs
De Juryprijs gaat naar RTL Late Night (RTL4). De jury meldt: ‘RTL Late Night met Twan Huys was al vanaf de start gedoemd te mislukken. Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker. Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt.’. Jurylid Vincent Bijlo vult aan ‘Zelf heb ik nooit naar dit programma gekeken’.

TV Blunder van het Jaar
Naast de juryprijs en publieksprijs voor slechtste tv-programma werd de TV Blunder van het Jaar bekendgemaakt. Die ging naar het tv-optreden van Yvon Jaspers (Boer zoekt Vrouw) in Pauw. De schnabbelende Boer Zoekt Vrouw-presentatrice vertelde dat ze zich niet gewaardeerd voelde en dat ze zich in een oorlogsgebied waande door haar commerciële bijverdiensten. Emotioneel deed zij zonder enige relativering haar verhaal, terwijl aan dezelfde talkshowtafel op dat moment ook de familie van de vermoorde Anne Faber zat. Jurylid Richard Otto: ‘Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd heeft. Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV-blunder van tv-seizoen 2018/2019’.
5 Comments

  1. Vreemd dat Yvon Jaspers de prijs krijgt en niet Pauw en zijn programmamakers, zij zijn degene die verantwoordelijk zijn. Yvon doet gewoon haar verhaal, dat ze een tv persoonlijkheid is niet belangrijk. De presentator moet zorgen dat dit niet gebeurd! Ik zou het raar vinden dat de gasten die uitgenodigd worden rekening moeten houden met de andere onderwerpen in het programma, die ze wellicht niet eens kennen.

  2. Als je er even voor gaat zitten kun je een waslijst opstellen van programma’s waarbij binnen anderhalve minuut je tenen al zo krom staan dat wegzappen de enige oplossing is. Alleen maar niet onderhoudend of niet aan de verwachtingen voldoend, zoals twan, is dan een beetje een magere uitkomst van jullie “verkiezing”.
    Daarnaast wordt de tv beheerst door een groep individuen die in hun zucht om op dat scherm te verschijnen, voor wat betreft hun morele grenzen en zelfrespect, vergelijkbaar zijn met de standaard in de heroïne prostitutie. Aangevuld met onmetelijke ijdelheid en zelfoverschatting. Doorgedraaide koppen.
    Yvon is niet eens een subtopper in die lijst dus die schop na verdient ze niet.

  3. Ik heb eerder al gezegd: “Knollen horen onder de grond en niet op de buis”. Ik vind het eigenlijk een beetje decadent om een prijsvraag te organiseren voor de beste pulp. We kunnen onze zendtijd nuttiger en aangenamer besteden. Wat de selectie betreft: ik heb slechts 1 item echt goed gezien: De “TV-blunder” van Yvon Jaspers bij Pauw. Ik geloof ook dat er beschamender ‘bloopers’ waren dit jaar. Bijna teveel om op te noemen.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. - Spreekbuis.nl
  2. Martijn Kolkman (Qmusic) wint De Nachtwacht Award 2020 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*