Winfried Baijens presenteert Met het oog op morgen

Winfried Baijens is aangesteld als de nieuwe presentator van het NOS-radioprogramma ‘Met het oog op morgen’. De 46-jarige Baijens, die sinds 2015 te zien is als presentator van het NOS Journaal, zal de woensdagse editie van het programma afwisselend met Rob Trip presenteren. Hij volgt Herman van der Zandt op, die in oktober de NOS heeft verlaten. Zijn debuut in ‘Met het oog’ staat gepland voor eind volgende maand.

24 Comments

 1. Prima kracht,,,mooie stem , goed geinformeerd,,,,,fijn om weer iets jongere kracht te horen,,,,,,,,,,,,,,,,,Als er ook nog ’n betere muziek invulling komt kan het programma weer ’n góed programma worden !!!!

   • Ja Madelief,,, van 1976 tot mijn pensioen in 2006 ! Ik begon op freelance basis(ik werkte bij ’n gram.pl.mij) met Radi-O-lympia , de Olymp.Spelen in Montreal, daarna het Oog , In 1977 kwam ik in vaste dienst van de NOS voor Langs de Lijn en het Oog .deed 30 X Radio Tour de France ( eerst op hilversum 3)en 7 X de Olympische Spelen ….Ook verkiezingsprogramma’s Nederlandse maar ook ‘s-nachts de Amerikaanse. Mooie tijd, zonder M-Too of anderszins !! Fijne collegae en prima chefs,,,,,programma’s maken dáár ging het om,,,,,niet zeuren dat er ineens programma’s bij kwamen, de zaterdag middag en avond, de de zondagavond kwam er ineens bij én het Oog ging ook op zaterdag en zondag open. Radio 5 was ’n kwakkelzender, dus de NOS moest de ochtenden van 07.00-09.00 uur gaan doen ,,,,hup ,,,van der Velden moest dat er maar bij gaan doen…het Oog heb ik toen dat jaar laten schieten. Niet lullen maar poetsen,,,het zal m’n Rotterdamse opvoeding wel zijn geweest…Muziek was in mijn tijd ’n extra ondersteuning bij het Oog, nu wordt er op maandag ’n muzieklijst gemaakt voor de hele week, het maakt niet uit of nummertje 22 voor of na melding van ’n vreselijk ongeluk wordt gedraaid of bij Langs de Lijn of ’n ander Radio1 programma of ‘s-avonds in het Oog wel of géén item is waar de daaropvolgende plaat als ’n vlag op strontschuit staat……Joop Visser heeft eens ’n liedje gemaakt waarin hij zijn verontwaardiging uitte omdat er in het Oog na ’n item over paarden iets met horse erin werd gedraaid,,,was dat nog maar zo !!!!! Franstalige of anderstalige muziek in het algemeen, ik hoor het nooit ,,,Oja tijdens de Tour wel !!…Sorry Madelief van jouw tijd om dit verhaal te lezen…

    • Mooie bio Herman. Ik heb je in onze jeugd nog meegemaakt als “platenbaas’. Dat waren nog eens tijden……………….

     • Welcome at the memory lane, Juul !!!~Maar je hebt méér dan Geleick (flauw woord grapje, maar die kan wél, toch ???) Dat waren nog ‘ns tijden !!!! Op alle vlakken was het vooral voor de luisteraars ’n veel betere radiotijd !!!!

    • Herman ik kan nog met weemoed aan de Radio Tour de France terug denken. Wat een heerlijke muziek zat daar elke dag weer opnieuw in. Het speelse van de presentatie en de muziek was elke dag een lust voor het oor!!

     • Dankjewel Gerard , Vergeet niet de goeie prestaties van de Nederlandse renners,,,dàt maakte ook het succes van Radio Tour de France !!!

 2. Op Radio 1 wordt nog steeds regelmatig eigentijdse muziek gedraaid vaak van matige kwaliteit.
  Zal wel zijn in het kader van de verjonging.
  Maar hoe jonger hoe minder er naar de radio wordt geluisterd, dus een zinloze exercitie.
  Maar wel irritant voor het grootste deel vd R1 luisteraar die dus nu eenmaal ouder is. En Er is ongelooflijk veel goede muziek uit verleden beschikbaar.
  Zelf vaak genoeg R1 verlaten bij weer zo,n slechte nieuwere plaat.

    • Ja Herman Dales!

     Herman vd Velden ik vond jouw verhaal prachtig om te lezen.

     Toen het Radio1journaal nog door ene vd Berg werd gepresenteerd met de fijne rubriek: Kritiek van Jan Publiek ( Was grappig want als iemand niet tegen kritiek kan is het die presentator wel…) maar nummer 1 als het ging om kritiek (Op X dan want de redactie begon kritiek te selecteren ) maar nr 1 was echt de muziek.

     Te veel, te oud, te jong idd weinig Nederlandstalig… je kon het zo gek niet opnoemen.
     En als het dan besproken werd in de rubriek, dan noemde vd Berg de naam Herman Dalis. De muzieksamensteller.

     Wat een karwei moet dat zijn geweest Herman?
     En een week van te voren het lijstje? Dus als toevallig een artiest een nieuw nummer uit brengt (Billy Joel laatst)
     Jammer dat daar niet op in gespeeld kon worden.
     Ik weet wel dat vd Berg soms,heel soms eens vroeg wat de luisteraar dan “toffe muziek” vond. Dat kwam dan soms een week later langs. Zelf had hij dan een “Eigen lijst” nu heet die rubriek: luisteraars vragen aan mij, wat vind jij leuk?

     Vreemde aangezien een beetje dj hoopt te draien wat de luisteraar leuk vind toch?
     Wat jouw vak was Herman.

     Effe een aardigheidje over radio5.
     Elk uur heeft 1 Nederlandstalig nummer. 1
     Bert Kranenbarg heeft er een rubriek van gemaakt.
     Maar dat is de eis denk ik.elk uur 1 Nederlandstalig nummer.

     Ps. Kreeg jij ook een emmertje paling uit Volendam als The Cats werd gedraait?
     Of is dat een broodje aap verhaal?

     • Jan en Jaap Buijs waren de Koningen van Volendam, wanneer er ’n nieuwe plaat van ’n Volendammer Band uitkwam, waren de Buijs Brothers daar meestal de managers van, dan waren de gerookte palingen niet aan te slepen !!!

 3. Winfried Baijens heeft de gave om “iets te vertellen” zelfs in het journaal. De rest leest een tekst voor. Prima kracht zoals je schrijft Herman.

  • Zo is’t maar net Gerard, ik heb 1000-den Ogen gedaan en de ouderen van vroeger waren met recht geinteresseerd wat de gast te melden of te vertellen had,,,,Koos Postema hoefde door niemand gesouffleerd te worden, hetzelfde gold voor Govert van Brakel , Henk van Hoorn , Jaap van Meekeren , Frits Ritmeester of John Jansen van Galen ( en zó kan ik er nog 30 noemen die ooit het Oog deden) Laatst hoorde ik zelfs door de koptelefoon ’n regisseur de presentator soufleren !!!! Schande, schande !!!

   • Ja Herman, IK denk nog regelmatig aan “radio baas” de late Kees Buurman ! Er is inmiddels een hele generatie radio makers die zeggen;”Kees Buurman ? ” Zelfs mensen die bij het Oog werken.
    Ik weet nog goed dat Ad Bouman en ik welkom waren een uitzending van de Paul Meijershow en Kees tegen ons zei. “Jullie mogen wel komen maar wel effe een mooie jingle maken”. Dat was maart 1973.
    De aanwezige in de studio muziekpav. schrokken zich rot toen 2 Veronica jongens een jingle kwamen brengen en die werd gedraaid.

    Kees de uitvinder van het Oog wordt bij jubileum uitzendingen van het Oog (nooit) meer genoemd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*