Willibrord Frequin en Marc van der Linden bij MAX op NPO Radio 5

Vanaf zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli zijn er weer leuke en boeiende gasten bij de MAX-programma’s op NPO Radio 5. Onder anderen Willibrord Frequin, Frank Sanders en Marc van der Linden zijn te gast.

Wekker-Wakker-Weekend – Elke zaterdag van 6.00 tot 10.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Zaterdag 16 juli is oud-verslaggever en presentator Willibrord Frequin te gast in Wekker-Wakker-Weekend!. Jarenlang maakte Frequin reportages bij KRO’s Brandpunt en De Week van Willibrord. Met die reportages wilde hij onrecht in de samenleving aan de kaak stellen. Tegenwoordig maakt Frequin samen met zijn zoon en dochter bedrijfsfilms. Komende week loopt Frequin de Vierdaagse van Nijmegen.

TinekeShow – Elke werkdag om 12.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 18 juli is Will Wissink te gast. Wissink is filmmaker en regisseur. Hij heeft jarenlang Haagse rockartiesten gevolgd die in de jaren vijftig, zestig en zeventig populair waren en die nog steeds live optreden. Honderden uren aan materiaal heeft hij inmiddels. Daarvan probeert hij nu een film te produceren, maar de financiën zijn nog niet helemaal rond, dus is hij een crowdfundingactie gestart.

Frank Sanders is op dinsdag 19 juli te gast. Zijn Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater werd in 1998 opgericht en inmiddels zijn een paar honderd studenten eraan afgestudeerd. Momenteel is hij druk met The Rozettes De Grande Finale, waarin hij samen met Barrie Stevens en Marjolein Touw speelt. In 2014 besloot Frank Sanders na zeventien jaar afwezigheid zijn rentree te maken op het toneel. Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn The Rozettes bijna een traditie te noemen. Met De Grande Finale is de trilogie compleet.

De zussen uit ‘s-Gravezande Marianne en Judith van der Windt gooien hun leven over een andere boeg en daarover komen ze woensdag 20 juli spreken. De een is eigenlijk huisarts en de ander werkte in de financiële sector, maar toen ze een mooi oud pand zagen in hun dorp, besloten ze hun droom waar te maken. Ze runnen nu samen het gloednieuwe hotel De Gravin in de kustplaats ‘s-Gravenzande. Bij Tineke komen ze over hun ervaringen praten.

Op donderdag 21 juli verschijnt Marc van der Linden in de radiostudio. Hij is één van de bekendste koningshuisdeskundigen van ons land. Zijn boek Máxima … en Andere Stukken is net verschenen. Hierin beschrijft hij wat hij meemaakt achter de schermen tijdens zijn werk. Een kijkje in de keuken, die voor de meeste van ons altijd gesloten blijft. Nu dus niet.

Hoe is het eigenlijk met John Bernard? Daar komen we vrijdag 22 juli vast en zeker achter! De oud-weerman van RTL is al jaren ambassadeur van het Ouderenfonds. Bij Tineke vertelt hij over zijn werk voor dit fonds.  

Tijd voor MAX Radio – Elke werkdag om 18.00 uur bij MAX op NPO Radio 5
Op maandag 18 juli ontvangt Tijd voor MAX Radio Niels van Buren. Van Buren is de eerste persoon die met MS de Mount Everest heeft beklommen. Hij beklom de berg samen met Eric Arnold. Arnold overleefde de klim niet, hij overleed vlak nadat hij de top had bereikt.

Op woensdag 20 juli horen we Wilfred Reinhold. Wilfred voert actie tegen invasieve exoten. Dit zijn dieren die door menselijk toedoen is ons landschap terecht zijn gekomen. Donderdag 21 juli staat minister Edith Schippers van Volksgezondheid voor de rechter vanwege het ‘binnenlaten’ van de tijgermug.

Op donderdag 21 juli schuift Siep de Haan aan. Zaterdag 23 juli start de Gay Pride en dan is het ook roze zaterdag. Siep de Haan is een van de oprichters en organiseerde jarenlang het wereldberoemde evenement in Amsterdam.

Op vrijdag 22 juli komt Nienke Tode-Gottenbos langs, ook bekend als de Groene Vrouw. Nienke, schrijfster van het boek De Poepdokter, is darmfloratherapeut, kruidengeneeskundige en voedingsdeskundige. Ze komt alles vertellen over darmen, spijsvertering en welke voeding goed voor je is en welke je beter achterwege kunt laten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*