Willemijn Veenhoven volgt Felix Meurders op bij Spijkers met Koppen

Willemijn Veenhoven vormt vanaf januari 2021 samen met Dolf Jansen het nieuwe presentatieduo van Spijkers met Koppen bij BNNVARA op NPO Radio 2. Ze volgt Felix Meurders op die het programma maar liefst 25 jaar presenteerde.

Veenhoven blijft daarnaast samen met Menno Bentveld het BNNVARA-programma Vroege Vogels presenteren op NPO 2. Voorlopig is ze ook nog samen met Erik Dijkstra te zien bij Op1, maar voor die plek wordt een vervanger gezocht. Spijkers met Koppen is iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2. 

Willemijn: “Dit is een kans die eens in de 25 jaar voorbij komt, het presenteren van Spijkers met Koppen! En die kans laat ik niet lopen. Ik ben er regelmatig bij geweest, live in de Florin. Je gaat er met een grijns naar binnen en komt er met een zo mogelijk nog grotere grijns weer naar buiten. Het is daarbij een eer om in de voetsporen te treden van ‘seks, drugs and rock ’n roll Felix Meurders’. Hij was mijn leermeester op Radio 1 en is bij Spijkers al 25 jaar de gekroonde koning van het programma. Hij heeft het programma de journalistieke smoel gegeven waar ik samen met de rest van Nederland enorm van heb genoten. En die andere koning, Dolf Jansen, ken ik al jaren van voor en achter de schermen bij radio en ik zie er bijzonder naar uit om er iedere week met hem een feestje van te gaan maken.” 

Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “De schoenen van Felix Meurders zijn groot om te vullen, maar toch hoefden we niet lang na te denken over wie de geknipte opvolger voor hem is: Willemijn Veenhoven. Ze heeft in 15 jaar tijd haar sporen bij BNN en BNNVARA ruimschoots verdiend. Willemijn is een radiomaker pur sang, altijd vernieuwend in haar werk en heeft een scherpe neus voor kritische journalistiek, empathie en humor.”

6 Comments

 1. Verhuis het programma dan ook gelijk eens naar Radio 1, daar waar het al jaren hoort. Het gros van de luisteraars van Radio 2 zit niet op dit programma te wachten.

   • @Bo Lus Waarschijnlijk niet nee maar daar past het soort programma als Spijkers met Koppen wel. Op het Radio 2 van de afgelopen jaren past het niet. Wat mij zelf betreft is het ook wel een keer klaar en gaat dit programma al ruim 10/15 jaar te lang door.

 2. Waarom deze haaibaai, met haar nasale, opdringerige maar toch muziekloze stem, steeds weer ‘m podium krijgt zal menig luisteraar zich afvragen, behalve misschien diegene die haar alsmaar dit podium gunt. Wat ’n verschrikking haar te horen, gelukkig hoeft zién niet meer !!!! Inderdaad is Felix niet te vervangen, ’n mooiere aanleiding om ’n nieuw programma te ontwikkelen, met desnoods Dolf Jansen, krijgt de VARA niet !!

  • Ben jij de Herman van der Velde die een paar decennia muzieksamensteller was op Radio 1? Een ooit hooggewaardeerde man met een goede muzieksmaak en die hier op zijn ouwe dag zichzelf voortdurend neerzet als een zure, ouwe, wrokkige, vervelende vent?

   Willemijn Veenhoven is een uitstekende vakvrouw die recent De Nieuws BV op Radio 1 presenteerde. Nadat ze (kortstondig) de overstap naar tv maakte, keerde ze toch weer terug naar haar grote liefde de radio en ik vind haar juist heel goed op haar plek bij Spijkers met Koppen dat om een pittige, geroutineerde en goedgebekte presentator vraagt als Willemijn. Het zeer succesvolle programma zit nu eenmaal op Radio 2 en tegen al die azijnzijkers hier zou ik zeggen, ga lekker wat anders doen op zaterdag tussen de middag, supermarktzegeltjes inplakken, of je vrouw pesten.

 3. Mijn favoriete programma….maar nu niet meer. Ze laat de mensen niet uitpraten, moet er aldoor maar wat tussendoor zeggen (ook aldoor maar ja, ja, ja) of lachen…..het is afschuwelijk. Wat ongelooflijk zonde van zo’n geweldig programmma, ik kan het echt niet aanhoren. Echt heel jammer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*