Mediabedrijven scoren goed in reputatielijst

Zes bedrijven in het Gooi en het Eemland hebben een zo goede reputatie dat ze zijn doorgedrongen in de twintigste editie van de MT500. Het blad MT heette vroeger Management Team.

De wat betreft reputatie goed scorende mediabedrijven met hoofdkantoor in regio ‘t Gooi zijn Talpa Media (Laren, plaats 68), RTL Nederland (Hilversum, plaats 86), Nederlandse Publieke Omroep, NPO (Hilversum, 103).

De lijst is samengesteld onder leiding van Henk Volberda, hoogleraar strategic management & innovation aan de Universiteit van Amstedam. Duizenden leidinggevenden bij bedrijven is gevraagd naar wat ze vinden van andere ondernemingen of instellingen (ook ziekenhuizen, universiteiten en bijvoorbeeld de politie dongen mee). Punten konden onder meer worden gescoord op de terreinen klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering, werkgeverschap en duurzaamheid.

Behalve de algemene lijst, hebben de samenstellers ook per sector een ranglijst gemaakt.

In de categorie media lijkt iets eigenaardigs aan de hand. Talpa Media staat daar op drie, RTL Nederland op vier en de NPO op vijf. Talpa scoort op elk van de specifieke terreinen waarnaar is gevraagd het hoogst van alle mediabedrijven. Daarmee lijkt Talpa in de categorie media de eerste plaats toe te komen.

Maar respondenten werd ook gevraagd naar hun top 3 van meest bewonderde bedrijven. Blijkbaar wist Talpa niet vaak genoeg tot die top 3 door te dringen om de eerste plaats in de mediasector te bereiken. Anders gezegd: het bedrijf scoort prima, maar wordt niet genoeg bewonderd voor het goud en moet het daarom doen met brons.

Andere in de MT500 vermelde mediabedrijven zijn: Google (15), DPG Media (42), FD Mediagroep (45), Sanoma (133), Warner Bros/ Eyeworks (140), Mediahuis (238), Audax (296), NDC Mediagroep (316).

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*