Willemijn Veenhoven van de Nieuws BV naar Vroege Vogels

Veenhoven volgt vanaf 2020 Milouska Meulens op als co-presentator.

Willemijn Veenhoven wordt per 1 januari 2020 de nieuwe tv-presentator van het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO 2. Ze vervangt vanaf het nieuwe jaar Milouska Meulens, die het programma de afgelopen vier jaar samen met Menno Bentveld presenteerde. Milouska maakte onlangs bekend dat ze stopt met het presenteren van Vroege Vogels om zich te kunnen richten op het schrijven van een boek. Willemijn doet de presentatie van Vroege Vogels op tv eveneens samen met Menno, het radioprogramma blijft hij alleen doen. Willemijn stopt eind dit jaar met de presentatie van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Wie de nieuwe presentator wordt van dat programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Willemijn: ‘Na veertien jaar met bijzonder veel plezier programma’s op Radio 1 te hebben gepresenteerd vind ik het tijd voor een avontuur buiten de studio. Ik ben namelijk dol op buiten(spelen), op natuur, op groen. Dus toen Vroege Vogels mij vroeg om de nieuwe tv-presentator te worden dacht ik: ‘dit móet ik doen!’ Daarnaast ben ik volop bezig met het ontwikkelen van andere televisieplannen. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Gert-Jan Hox, Directeur Content BNNVARA: “Allereerst grote dank aan Milouska die de afgelopen vier jaar, samen met Menno, de mooiste natuurgebieden voor de kijker heeft ontsloten. Daarnaast ben ik ontzettend blij dat we een getalenteerde presentator en mediamaker als Willemijn een compleet nieuwe uitdaging kunnen bieden binnen BNNVARA. Het zal even slikken zijn voor de Radio 1-luisteraar om haar vertrouwde stemgeluid te moeten missen, maar ik weet zeker dat ze bij Vroege Vogels helemaal tot haar recht zal komen als co-presentator van Menno. Bovendien kijk ik uit naar de nieuwe tv-projecten die we met Willemijn aan het ontwikkelen zijn.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*