RTL centraliseert video sales netwerk

De sales activiteiten van Adfactor, BrandDeli, Triade Media en RTL worden geïntegreerd in een nieuw video sales netwerk onder de naam Ad Alliance.

Om een belangrijke rol te blijven spelen in de Nederlandse advertentiemarkt heeft RTL Nederland in de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan in het versterken en verbreden van zijn sales portfolio. De oprichting van Ad Alliance is het antwoord op de behoefte van klanten aan verbeterde service, innovatie op het gebied van ad-tech, targeting en data en op maat gemaakte (bereiks)oplossingen voor tv, social en online vanuit één aanspreekpunt.

Tegelijkertijd is het een lokaal antwoord op de concurrentie van grote internationale tech partijen.

Ton Rozestraten, Chief Sales Officer RTL, over de voorgenomen stap: “Onze ambitie is groot, we willen met Ad Alliance het meest klantgerichte video sales netwerk van Nederland zijn. Om het service-level voor onze klanten te garanderen hebben we onder andere hun wens om één primair aanspreekpunt te hebben, als uitgangspunt genomen voor de nieuwe organisatiestructuur. Daarbij hebben we focus aangebracht zodat de expertise en creativiteit van onze medewerkers efficiënter en effectiever kan worden ingezet. We willen klanten oplossingen op maat bieden met de bestaande en innovatieve producten, waardoor de verbinding van hun merken met kijkers, volgers en lezers sterker wordt dan ooit.”

“Met de komst van grote internationale partijen en consolidatie in de markt is de druk op de spelers die lokaal actief zijn groot. Door samen te werken, kunnen we ons op de Nederlandse markt onderscheiden met een groot bereik van hoge kwaliteit. De stap om nu al onze sales activiteiten te integreren onder één vlag is dan ook een directe uitnodiging aan andere marktpartijen om zich aan te sluiten.”

Als gevolg van deze stap komt een aantal functies te vervallen. De voorgenomen veranderingen die RTL Nederland betreffen, zijn nog onder advies van de ondernemingsraad. Ad Alliance gaat per 1 januari 2020 van start in Hilversum.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*