Jan Roos start met BackMe bodemprocedure tegen Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

De journalistieke crowdfunding startup BackMe start een bodemprocedure tegen de accelerator van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanwege een misgelopen subsidie. Het platform werd eerder dit jaar uit de accelerator gezet, meldt RTL.

Na een hoogoplopend meningsverschil tussen initiatiefnemer Ahmed Aarad en zijn SvdJ-mentor over de uitvoering van een opdracht in het kader van het subsidietraject is er aangifte gedaan bij de politie vanwege mishandeling. Araad zou hard op zijn rug zijn geslagen, terwijl hij door zijn invaliditeit zeer kwetsbaar is.

Aarad beschuldigt het SvdJ niet alleen van mishandeling door een medewerker, maar is ook van mening dat het bestuur géén gedegen onderzoek heeft gedaan naar de mishandeling. Ook heeft SvdJ BackMe uit het acceleratorprogramma gezet door onder andere ‘onvolledige of verkeerd ingevulde en te laat ingeleverde rapportages’ en weigeren gebruik te maken van Google Analytics’. Volgens de initiatiefnemers wordt BackMe onterecht uit het programma gehaald en benadeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*